Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Το Καρναβάλι των Φούληδων!

(Φωτορεπορταζ)Πηγή: Το Θάρρος

Μεγάλο, εντυπωσιακό, ευρηματικό, σατιρικό και γεμάτο παλμό ήταν το Καρναβάλι των Φούληδων στα Φιλιατρά! Περισσότερα από 20 γκρουπ με εκατοντάδες καρναβαλιστές και αυτοσχέδια άρματα, συλλόγων, μαθητών σχολείων και φίλων παρέλασαν σκορπίζοντας κέφι και χαρά στους χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες που είχαν κατακλύσει τα Φιλιατρά! Τρελή Αποκριά ξανά στα Φιλιατρά το μεσημέρι της Κυριακής και δικαίως η πόλη κατέχει τον τίτλο της Βασίλισσας του Καρναβαλιού στην ευρύτερη περιοχή! Οι Φιλιατρινοί και ιδίως οι νέες και οι νέοι των Φιλιατρών μια ακόμη χρονιά απέδειξαν πως, παρά την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία και τον καθένα χωριστά, διαθέτουν αστείρευτη δύναμη και ανεξάντλητο χιούμορ και με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, σατίρισαν την επικαιρότητα, καυτηρίασαν και στηλίτευσαν πρόσωπα και καταστάσεις και έστειλαν μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας προς όλους!
Του Ηλία Γιαννόπουλου

======================================================================= Πηγή: eleftheriaonline(Φωτορεπορταζ)
Το καρναβάλι των Φούληδων (φωτό)

  • Γράφτηκε από τον  Kώστας Μπούρας
  • Με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε το καρναβάλι των Φούληδων στα Φιλιατρά, που ήταν και το επίκεντρο των αποκριάτικών εκδηλώσεων στην Τριφυλία. Με πολύ κέφι και έμπνευση μικροί και μεγάλοι σατίρισαν την επικαιρότητα, καθώς και στιγμές της καθημερινότητας.
  • Η παρέλαση των αρμάτων ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, με τον κόσμο να έχει κατακλύσει τα πεζοδρόμια γύρω από την πλατεία, μουσική σε λάτιν ρυθμούς έδινε το ρυθμό, ενώ κομφετί , χαρτοπόλεμος, καραμέλες και σοκολάτες εκτοξεύονταν από τα άρματα. Χαρακτηριστικό των φετινών αμφιέσεων οι πολλοί Αραβες με παρουσία ακόμη και του σεΐχη της Δυτικής Πελοποννήσου με όλο το χαρέμι του. Ακολούθησε παρουσίαση των αρμάτων στην κεντρική πλατεία, ενώ βραβεύτηκαν και τα τρία καλύτερα γκρουπ από τα 21 που πήραν μέρος.
  • Στο τέλος προσφέρθηκε κρασί, δωρεά της Costa Navarino καθώς και αγγούρια από την φετινή παραγωγή. Με ένα αγγούρι εμφανίστηκε επί σκηνής  και ο δήμαρχος Τριφυλίας στο σύντομο χαιρετισμό του, το όποιο είχε συμβολικό χαρακτήρα για την γενικότερη οικονομική κατάσταση.
  •  Έκθεση εικόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα