Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Απορρίπτει τις εις βάρος του κατηγορίες ο Βγενόπουλος


Στους κύπριους πολιτικούς επέρριψε τις ευθύνες για την κατάσταση στην Κύπρο ο πρόεδρος της Marfin Investment Group (MIG) Ανδρέας Βγενόπουλος, απορρίπτοντας τις εις βάρος του κατηγορίες, τις οποίες χαρακτήρισε «αστοιχείωτες κουταμάρες λόγω ασχετοσύνης και κακοήθειας».
Ο κ. Βγενόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, είπε ότι ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας είπε «ναι» στη συμμετοχή στο ελληνικό PSI, «χωρίς να ξέρει τίποτα» και κατέστρεψε, όπως είπε, τις τράπεζες.
Παράλληλα, επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή λέγοντας ότι «δεν ξέρει τι του γίνεται». «Δεν υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης, γίνονται σπασμωδικά μέτρα από ανεπαρκείς ανθρώπους, που τώρα μάλιστα είναι και φοβερά κουρασμένοι» είπε.
Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, «δεν έχει πειστεί κανένας ότι υπάρχει άνθρωπος στην Κύπρο που ξέρει τι του γίνεται» και σημείωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα στις τράπεζες μπαίνουν στην τύχη.Ο πρόεδρος της MIG υποστήριξε ότι το πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι ο διογκωμένος τραπεζικός τομέας, αλλά είναι εύκολο να κατηγορήσει κανείς τις τράπεζες και πρόσθεσε ότι το 2009 είχε κάνει διαβήματα στις κυπριακές αρχές ζητώντας αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των τραπεζών, κάτι που αρνήθηκαν.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό όσον αφορά το δάνειο στη Μονή Βατοπεδίου. Όπως συμπλήρωσε, το μοναστήρι έγινε πελάτης της τράπεζάς του 2,5 χρόνια πριν το υποτιθέμενο σκάνδαλο ενώ υποστήριξε ότι είναι «τερατώδη» ψέματα οι κατηγορίες γύρω από το ζήτημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα