Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Βρούτσης για 120 δόσεις: Δεν θα δοθεί παράταση - Τι είπε για τον επανυπολογισμό των συντάξεων

Την πιθανότητα να δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία για την ένταξη στις 120 δόσεις απέκλεισε κατηγορηματικά ο Γιάννης Βρούτσης.
Μιλώντας στον ANT1 ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή ρύθμιση, από την οποία πρέπει οι πολίτες να σπεύσουν να επωφεληθούν, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση παράτασης.
Ο ίδιος επισήμανε ότι όλα τα τεχνικά ζητήματα θα έχουν τακτοποιηθεί μέχρι την καταληκτική ημερονηνία, και ότι δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω παράταση, παρότι η ρύθμιση μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, δεδομένου ότι έχει ενταθεί σε αυτήν μόνο ένα μικρό ποσοστό του συνόλου των οφειλετών.
Αναφορικά με τις «χρυσές συντάξεις» των 24.000 ευρώ, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «ευτυχώς» ενημερώθηκε έγκαιρα από την διεύθυνση κοινωνικής ασφάλισης και μπόρεσε να δώσει κατεπείγουσα εντολή να σταματήσει κάθε πληρωμή υψηλής σύνταξης.
Ο ίδιος χαρακτήρισε την ενημέρωση που έλαβε «κεραυνό εν αιθρία» και επισήμανε ότι

υπάρχουν ήδη κάποιες υψηλές συντάξεις που έχουν καταβληθεί, όμως θα τακτοποιηθούν μέσω της ρύθμισης που ετοιμάζει η Κυβέρνηση.
Απαντώντας σε όσα έχουν δηλώσει ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Πετρόπουλος περί fake news και εισαγγελέα αντίστοιχα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι δεν προτίθεται να μπει σε αντιπαράθεση με ονόματα και δηλώσεις, ωστόσο τους καταλόγισε θράσος, επειδή «γνωρίζουν την αλήθεια».
Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε μάλιστα και σε σημερινό δημοσίευμα των Νέων, που παρουσιάζει έγγραφο το οποίο αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση ήξερε για το σκάνδαλο από τον Ιούλιο του 2018, αλλά άρχισαν να δίνουν συντάξεις κανονικά τον Νοέμβριο
Το έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα επιβεβαιώνει ότι με έγγραφο προς τη Γενική διευθύντρια Συντάξεων του ΕΦΚΑ στις 10 Ιουλίου του 2018, – έναν χρόνο νωρίτερα δηλαδή – φέρεται να γίνεται προειδοποίηση από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παροχών πως, βάσει του επίμαχου νόμου, θα μπορούσε δυνητικά σε ασφαλισμένο συμβολαιογράφο, σύμφωνα με την αρχή της ανταποδοτικότητας, να δινόταν μεικτή σύνταξη ποσόύ 23.000,84 ευρώ!
Κοινώς ο νόμος φέρεται να οδηγούσε σε συντάξεις μαμούθ και η προοπτική αυτή ήταν σε γνώση των αρμοδίων στο υπουργείο Εργασίας, αρκετούς μήνες πριν «σκάσει» το θέμα.
Όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης, οι πληροφορίες που έχει δείχνουν ότι έχουν δοθεί υψηλές συντάξεις μέσω του επανυπολογισμού των συντάξεων. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, συμπλήρωσε ο υπουργός, θα γίνει restart στον επανυπολογισμό και θα επανεξετασθούν χιλιάδες συντάξεις. «Θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη. Δεν μπορώ να αφήσω να δοθούν προκλητικά υψηλές συντάξεις. Είμαι υποχρεωμένος να φέρω διάταξη για να μπει ταβάνι στις υπέρογκες συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Ο κ. Βρούτσης στη συνέντευξή του ανέφερε επίσης ότι, βάσει των τελευταίων στοιχείων που έχει στη διάθεσή του, οι εκκρεμείς συντάξεις ξεπερνούν τις 470.000. Το ευχάριστο νέο, είπε ο υπουργός, είναι ότι ανοίγει νέος δρόμος, εκείνος της ψηφιακής σύνταξης.
Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει δώσει η κυβέρνηση για το «ψηφιακό άλμα», την 1η Ιουνίου 2020 το 1/3 των νέων συντάξεων θα βγαίνει ψηφιακά.
Την επόμενη τριετία, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2022 όλες οι συντάξεις θα βγαίνουν ψηφιακά με ένα κλικ, προανήγγειλε ο υπουργός.  dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα