Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

«Όργια» ανακάλυψε η Μενδώνη με έφοδο στο ΤΑΠΑ – «Μπάχαλο» υπό κατάρρευση


Η άρνηση της aπερχόμενης προέδρου του ΤΑΠΑ να ενημερώσει την υπουργό Πολιτισμού οδήγησε σε έφοδο της κυρίας Μενδώνη που ανακάλυψε σημαντικά προβλήματα, ακόμα και καμένους σκληρούς δίσκους, αλλά και απίστευτες καταστάσεις στο πωλητήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου.
Χθες ορίστηκε το νέο ΔΣ του ΤΑΠΑ και η υπουργός Πολιτισμού ζήτησε να ενημερωθεί για τα επείγοντα ζητήματα του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Φευ, η απερχόμενη πρόεδρος κυρία Σιδηροπούλου αρνήθηκε να ενημερώσει, όπως καταγγέλλει το υπουργείο, δηλώνοντας ασθένεια. 
Το αποτέλεσμα ήταν να σπεύσει το πρωί στον οργανισμό η υπουργός συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα επί του Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου, τη νεοδιορισθείσα πρόεδρο κ. Αθηνά Χατζηπέτρου και υπηρεσιακούς παράγοντες.Αν και η πρόεδρος απουσίαζε, η υπουργός ζήτησε να κάνει σύσκεψη και να ενημερωθεί από τους παρόντες διευθυντές και αρμοδίους τμημάτων και βρέθηκε ενώπιον μιας σειράς προβλημάτων και καθυστερήσεων. Δραματική είναι η κατάσταση στο πωλητήριο του κορυφαίου μουσείου της χώρας, του Αρχαιολογικού, όπου το πωλητήριο είναι κλειστό εδώ και 15 μέρες επειδή δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά. Καθώς δεν υπάρχουν προϊόντα από το ΤΑΠΑ και τα ράφια είναι ουσιαστικά άδεια, πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν η υπουργός απόρησε γιατί δεν τοποθετούνται τουλάχιστον βιβλία που υπάρχουν, η απάντηση είναι ότι αυτά βρίσκονται στην αποθήκη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το υπουργείο:

Καμένοι σκληροί δίσκοι
Υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στη μηχανογράφηση του ΤΑΠΑ, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η έκδοση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του. Συγκεκριμένα, έχουν «καεί» οι σκληροί δίσκοι. Η απερχόμενη διοίκηση δεν επιλήφθηκε εγκαίρως του προβλήματος. Χθες, υπήρχε πρόβλεψη να τεθεί το θέμα στο απερχόμενο ΔΣ, αλλά λόγω ελλείψεως απαρτίας δεν συνεδρίασε.

Διεθνής δυσφήμιση
Πολλά από τα κυλικεία και αναψυκτήρια αρχαιολογικών χώρων και μουσείων παραμένουν κλειστά. Ο λόγος είναι ότι δεν προχώρησαν οι διαδικασίες των διαγωνισμών, ενώ σε πολλά άλλα έχει ήδη λήξει η σύμβαση λειτουργίας τους. Ως αποτέλεσμα, η χώρα δυσφημείται διεθνώς, καθώς για τους επισκέπτες δεν υπάρχει η ελάχιστη πρόβλεψη,ενώ το ΥΠΠΟΑ χάνει σημαντικούς οικονομικούς πόρους.

Λουκέτο στο πωλητήριο
Να σημειωθεί ότι στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, όπου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο δέχεται ημερησίως χιλιάδες επισκέπτες, το πωλητήριο, το οποίο λειτουργεί το ΤΑΠ με υπαλλήλους, έχει κατεβάσει ρολά εδώ και δεκαπέντε μέρες. Οι υπάλληλοι του ΤΑΠ αρνούνται να το ανοίξουν, προβάλλοντας διάφορα προσχήματα.

Ωστόσο και όταν ήταν ανοικτό, λειτουργούσε με άδεια ράφια, προκαλώντας εκατοντάδες αρνητικά σχόλια των επισκεπτών. Η υπουργός Πολιτισμού έδωσε εντολή για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που ετέθησαν, τονίζοντας ότι το ΥΠΠΟΑ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον εκσυγχρονισμό και στην αποτελεσματική λειτουργία του ΤΑΠΑ, προς όφελος της εικόνας της χώρας, της εξυπηρέτησης των επισκεπτών αλλά και για την αύξηση των εσόδων του Οργανισμού, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της αυτοχρηματοδότησης των δράσεων του ΥΠΠΟΑ.
thepost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα