Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Εθνική Τράπεζα: Δανείσθηκε 400 εκ. με επιτόκιο καταλήστευσης και χρεοκοπίας 8,25%


Είναι τρελό αλλά είναι τόσο δέσμια του τραπεζικού κεφαλαίου τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην χώρα μας ώστε να πανηγυρίζουν για το γεγονός ότι η Εθνική Τράπεζα ενίσχυσε από την αγορά τα κεφάλαια της, στα μέσα του τρέχοντος μήνα, με έκδοση Tier 2 ύψους 400 εκ με ληστρικό απίστευτο επιτόκιο ύψους 8,25% !
Το επιτόκιο αυτό συνιστά επιτόκιο όχι μόνο καταλήστευσης αλλά και επιτόκιο το οποίο δείχνει ότι η Τράπεζα τελεί στην ουσία υπό χρεοκοπία , όπως υπό ουσιαστική χρεοκοπία τελούν όλες οι ελληνικές τράπεζες που κι’ αυτές δανείζονται με ανάλογα επιτόκια.
Αυτό το ληστρικό επιτόκιο σημαίνει τόκους για την Εθνική Τράπεζα σε ετήσια βάση ύψους 33 εκ. ευρώ.
Η μόνη “παρηγοριά” για την Εθνική Τράπεζα, “παρηγοριά” της συμφοράς, είναι ότι πρόσφατα η Τράπεζα Πειραιώς εξέδωσε ομολογιακό δάνειο Tier 2 με ακόμα πιο επαχθές επιτόκιο ύψους 9,75%.

Τα ληστρικά αυτά επιτόκια δανεισμού των τραπεζών τα πληρώνει, φυσικά, πανάκριβα η ελληνική οικονομία, οι Έλληνες καταναλωτές και δανειολήπτες, οι Έλληνες επαγγελματίες και αγρότες και οι ελληνικές μικρομεσαίες κατά κύριο λόγο επιχειρήσεις.

Αν οι Τράπεζες στην Ελλάδα δανείζονται με τέτοια επιτόκια, φανταστείτε τα πανύψηλα επιτόκια που οι τελευταίες δανείζουν, αν δανείζουν, τους πολίτες και τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αφού οι μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας μας και ιδιαίτερα οι πολυεθνικές, έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται από το εξωτερικό με μηδενικά σχεδόν επιτόκια.

Φανταστείτε, επίσης, τα ύψη των άλλων χρεώσεων που οι Τράπεζες επιβάλλουν για τις άλλες υπηρεσίες τους, οι οποίες θα έπρεπε να προσφέρονται, σχεδόν, δωρεάν. Η νοσηρή αυτή κατάσταση με τις τράπεζες στη χώρα μας βρίσκεται στον πυρήνα της κακοδαιμονίας του τόπου και της αδυναμίας της ελληνικής οικονομίας να προχωρήσει σε ανάταξη και ανασυγκρότηση. 
Από Γιώργος Αρτινός, iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα