Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Στ. Κούλογλου: Σε εξέλιξη απόπειρα δημιουργίας νέου καθεστώτος

«Είναι σε εξέλιξη μια απόπειρα δημιουργίας ενός νέου καθεστώτος», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Κέρκυρας « Κύμα FM ».
To νέο μοντέλο διακυβέρνησης είναι υπερσυγκεντρωτικό, καθώς όλες οι εξουσίες είναι συγκεντρωμένες στο πρωθυπουργικό γραφείο που αποτελείται βασικά από μη εκλεγμένους συμβούλους. Καταργούνται μια σειρά ανεξάρτητες αρχές. Επί της ουσίας καταργείται το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, όπως και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και οι Επιθεωρητές Υγείας και Δημοσίων Έργων. Το opengov.gr, αυτή η πολύ σημαντική θετική εξέλιξη, σύμφωνα με το οποίο όλα τα νομοσχέδια έπρεπε να συζητηθούν, να τεθούν σε διαβούλευση καταργείται στην πράξη, καθώς το νομοσχέδιο με τις εξουσίες του πρωθυπουργικού γραφείου δεν πέρασε από καμία διαβούλευση.Ιδεολογικά το νέο σύστημα στηρίζεται στο τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια, αν και την πατρίδα -όπως την εννοούν- την έχουν ξεχάσει προς το παρόν στο μακεδονικό. Η υπουργός παιδείας συμπεριφέρεται σαν θεούσα του κατηχητικού, οι παπάδες έχουν βγει στα μπαλκόνια κι ευλογούν την νέα κυβέρνηση, καθώς το Άγιο όρος θα κάνει μπίζνες με τον αρμόδιο υπουργό κ. Γεωργιάδη.

Σε οικονομικό επίπεδο προωθείται ένα κλίμα ασυδοσίας, ενώ είχαμε και επιστολή διαμαρτυρίας προς την Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού από τους επιχειρηματίες της Μυκόνου επειδή γίνονται πολλοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ, το οποίο καταργείται και περνάει κι αυτό με κάποια άλλη μορφή στον πρωθυπουργό. Το επόμενο βήμα είναι νομίζω ότι θα υπάρξει μια οικονομική διαπλοκή τύπου Κολομβίας, όπου θα δοθούν τα πάντα σε ορισμένους ολιγάρχες.

Το άλλο νέο στοιχείο είναι ο σχεδόν πλήρης έλεγχος των ΜΜΕ, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν να πληροφορηθούν τι πραγματικά κάνει η κυβέρνηση. Εδώ έχουμε αθέτηση, μέσα σε δέκα μέρες, 2 βασικών προεκλογικών υποσχέσεων. Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση θα τελείωνε με την επένδυση στο Ελληνικό σε μια εβδομάδα. Έτσι δεν είχε πει ο κος Μητσοτάκης; Πριν από τις εκλογές, υπήρχαν εκπομπές στην τηλεόραση που επί μία ώρα βρίζανε την προηγούμενη κυβέρνηση επειδή δεν είχε λύσει το πρόβλημα, αλλά τώρα λένε ότι ελπίζουν να το λύσουν μέσα στο 2019, γιατί είναι σύνθετο.

Εμφανίζεται η ψεύτική εικόνα ότι η κυβέρνηση είχε πλήρες πρόγραμμα δράσης, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπήρχε προετοιμασία. Υποτίθεται ότι η ανομία θα επιλύετο με την μετατροπή του Πολυτεχνείου σε μέρος του μουσείου. Αποδείχθηκε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Δεν μπορούσε δηλαδή το Πολυτεχνείο να περάσει σε άλλο καθεστώς. Έχει δοθεί δωρεά στο ελληνικό δημόσιο για να είναι εκπαιδευτικό ίδρυμα κι όχι μουσείο. Αυτό μάλλον δεν το ξέρανε και τώρα το ανακάλυψαν ».                                                                                 
left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα