Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Συντάξεις - μαμούθ: Συμβολαιογράφος θα έπαιρνε 23.000 ευρώ τον μήνα - Αποκαλυπτικό έγγραφο (pic)

Το έγγραφο, που δημοσιεύουν σήμερα (30.07.2019) Τα ΝEA, είχε σταλεί πριν από έναν χρόνο από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παροχών προς τη γενική διευθύντρια συντάξεων του ΕΦΚΑ και αναφερόταν στις συντάξεις των συμβολαιογράφων.
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι «συμβολαιογράφος με συντάξιμες αποδοχές 40.648,30 ευρώ και καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές 7.804.473,80 ευρώ με βάση το νέο νόμο και την αρχή της ανταποδοτικότητας θα λάβει μικτή σύνταξη ποσό: 23.008,84 ευρώ».
Ο νόμος Κατρούγκαλου δεν προέβλεπε πλαφόν για τις ανώτατες συντάξεις και κάπως έτσι, όπως αποκαλύφθηκε πριν από μερικές μέρες, είχαν εκδοθεί συντάξεις που ξεπερνούσαν (όπως στην περίπτωση του συμβολαιογράφου που αναφέρεται στο

έγγραφο) τις 23.000 ευρώ.Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σταμάτησε την έκδοση των συντάξεων αυτών, αλλά κάποιες εκδόθηκαν αφού οι υπηρεσίες του υπουργείου δεν πρόλαβαν να τις σταματήσουν.
Πλέον, η κυβέρνηση αναζητά τρόπους να μπει όριο στις ανώτατες συντάξεις και αυτό θα γίνει με διάταξη που θα κατατεθεί. Ο Γιάννης Βρούτσης προανήγγειλε και αλλαγές στον επανυπολογισμό των συντάξεων ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια… φαινόμενα.  dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα