Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Παράθυρο..παράτασης για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, ποιοι «γλιτώνουν» προσωρινά


Ένα μικρό χρονικό παράθυρο να αποφύγουν την υποχρέωση χρέωσης έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου παρέχεται με μεταβατική διάταξη που συμπεριλήφθηκε στη σχετική υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της ΠΟΜΙΔΑ, για όσα ακίνητα υπάρχουν εν ισχύ βεβαιώσεις μηχανικών, ένα από τα έγγραφα που χρειάζεται να εκδώσεις κανείς προκειμένου να προχωρήσει σε πώληση του ακινήτου του, παρέχεται χρονικό περιθώριο αντίστροφο με τη διάρκεια ισχύος της εκάστοτε βεβαίωσης, η οποία οριοθετείται στους δύο μήνες.
Εντός αυτού του χρονικού περιθωρίου μπορεί κανείς να ολοκληρώσει την πώληση ή την μίσθωση ακινήτου του χωρίς να χρειαστεί να εκδώσει και την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου.
Για παράδειγμα αν έχει εκδοθεί βεβαίωση μηχανικού στις 15 Ιανουαρίου, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία εντός διμήνου, δηλαδή έως τις 15 Μαρτίου, χωρίς να χρειαστεί και την ηλεκτρονική ταυτότητα, παρότι αυτή θα είναι υποχρεωτική ήδη από την 1η Φεβρουαρίου.
Η δυνατότητα αυτή ισχύει για όλες τις βεβαιώσεις μηχανικού που θα εκδοθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.
Δηλαδή όσοι ιδιοκτήτες προλάβουν να εκδώσουν βεβαίωση μηχανικού μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα μπορούν να πουλήσουν ή να νοικιάσουν το ακίνητο τους μέχρι το τέλος Μαρτίου χωρίς την ανάγκη έκδοσης της ηλεκτρονικής ταυτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα