Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Μεσσηνία: Μελέτη για αντικατάσταση αγωγού νερού Αλικοντούζι - Γαργαλιάνους


Τη μελέτη για την αντικατάσταση του αγωγού μεταφοράς νερού ύδρευσης από το Αλικοντούζι μέχρι τους Γαργαλιάνους, προϋπολογισμού 8,7 εκ. ευρώ, κατέθεσε στο υπουργείο Εσωτερικών ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης Χαράλαμπο Αυρηλιώνη.
Για "πολυπόθητη μελέτη" με την οποία κανείς δεν είχε ασχοληθεί ουσιαστικά, κάνει λόγο σε σχετική του ενημέρωση ο κ. Λεβεντάκης σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Την "πολυπόθητη" μελέτη, προϋπολογισμού ύψους 8.715.028 ευρώ, για το έργο "Αντικατάσταση δικτύου υδραγωγείου του Συνδέσμου Ύδρευσης “Καπετάν Τέλλος Άγρας”", με αντικείμενο την αντικατάσταση των αγωγών του δικτύου μεταφοράς πόσιμου νερού του Συνδέσμου Ύδρευσης “Τέλλος Άγρας” της Π.Ε. Μεσσηνίας (από το Παλαιό Λουτρό [Αλικοντούζι] μέχρι και την πόλη των Γαργαλιάνων), κατέθεσε στο υπουργείο Εσωτερικών ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γεώργιος Λεβεντάκης από κοινού με τον πρόεδρο τουΣυνδέσμου Ύδρευσης “Καπετάν Τέλλος Άγρας” κ. Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, με σκοπό την ένταξή της στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης'' και τη χρηματοδότησή της. Πρόκειται για μία μελέτη, την οποία κανείς δεν είχε ασχοληθεί ουσιαστικά μέχρι σήμερα να φέρει εις πέρας και η οποία ειδικότερα προβλέπει την αντικατάσταση του συνόλου των μεταφορικών αγωγών του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του συνδέσμου, καθώς και την προσθήκη φρεατίων ελέγχου του δικτύου (φρεάτια πιεζόθραυσης, φρεάτια ελέγχου παροχής, εξαερισμού, εκκένωσης κ.λπ.).
Το έργο, που αφορά η παρούσα μελέτη, πρόκειται να επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα ως προς την επάρκεια ύδατος, που αντιμετωπίζει η Δ.Ε. Γαργαλιάνων, ιδιαίτερα δε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα