Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

«Συνάντηση Μητσοτάκη - Μαντά για τα έργα της Μεσσηνίας»


Την αρωγή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά στον
προγραμματισμό και την υλοποίηση των σημαντικότερων έργων υποδομής της Μεσσηνίας, ζήτησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Μαντάς είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για αναβάθμιση του διεθνούς αεροδρομίου της Καλαμάτας, κάτι που και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε διαπιστώσει κατά την επίσκεψή του στην πόλη πριν από ένα περίπου έτος. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να δρομολογηθεί άμεσα η παραχώρηση του αεροδρομίου από το Υπερταμείο, δεδομένου του υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος που υφίσταται αυτή τη στιγμή, αλλά και της μεγάλης προστιθέμενης
αξίας που η βελτίωση των υποδομών θα φέρει για ολόκληρο τον νομό Μεσσηνίας.
Ο βουλευτής Μεσσηνίας είχε επίσης τη δυνατότητα να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό για την επιτάχυνση των έργων βελτίωσης των οδικών αξόνων του νομού που εκκρεμούν ακόμα. Όσον αφορά στο τμήμα “Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος- Μεθώνη”, τονίσθηκε ότι ο διαγωνισμός έχει ήδη εισέλθει στη δεύτερη φάση, ωστόσο είναι σημαντικό να υπάρξει μέριμνα ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για δημοπράτηση του έργου στις αρχές του 2022. Όσον αφορά στο τμήμα “Τσακώνα- Καλό Νερό”, αντικείμενο συζήτησης έγινε ότι το έργο είναι ήδη κατά 95% ώριμο μελετητικά, όμως δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ο τρόπος υλοποίησης, οπότε είναι
σημαντικό να πραγματοποιηθούν σύντομα οι σχετικές κινήσεις.
Αναφορικά με τα έργα υποδομής που αφορούν στον αγροτικό κόσμο, οι δύο άνδρες στάθηκαν στην πορεία υλοποίησης τόσο του Φιλιατρινού Φράγματος, όσο και του Μιναγιώτικου. Για το πρώτο, συζητήθηκαν οι θετικές εξελίξεις αφενός με την εκκίνηση των απαλλοτριώσεων για τα αρδευτικά δίκτυα τον Απρίλιο 2021, αλλά και αφετέρου με την παράδοση των τευχών δημοπράτησης τον ερχόμενο Οκτώβριο. Για το δεύτερο συμφωνήθηκε ότι πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών, καθώς και να διερευνηθεί η ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες αρδευτικές ανάγκες του πρωτογενή τομέα της ανατολικής Μεσσηνίας.
Τέλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας ζήτησε τη στήριξη του Πρωθυπουργού σε ένα καινούριο σχέδιο το οποίο αναπτύσσεται αυτό το διάστημα και αφορά στη δημιουργία ενός νέου αθλητικού κέντρου στην περιοχή της Καλαμάτας. Όπως σημείωσε ο κ. Μαντάς, πρόκειται για ένα κλειστό γήπεδο υψηλών προδιαγραφών που θα είναι σε θέση να φιλοξενεί τοπικούς αλλά και διεθνείς αγώνες, καθώς και να λειτουργήσει ως πόλος έλξης πολλών αθλητικών γεγονότων, τουρνουά, εκδηλώσεων και συναυλιών.
Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον βουλευτή για την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση που του παρείχε και δεσμεύθηκε ότι θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο από την κυβέρνηση, ώστε όλα τα παραπάνω ζητήματα να δρομολογηθούν με επιτυχία το συντομότερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα