Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Έκρηξη στα νέα κρούσματα σήμερα στην Αττική, τι δείχνουν τα νούμεραΈκρηξη κρουσμάτων παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην Αττική, γεγονός που φέρνει αποφάσεις για πιο αυστηρά μέτρα. Όπως μετέδωσε το OPEN TV, σήμερα μέχρι στις 10 το πρωί, καταγράφηκαν 300 κρούσματα. Το γεγονός αυτό φέρνει ακόμη κοντύτερα το αυστηρότερο lockdown στην Αττική, η οποία από χθες είναι σε κόκκινο συναγερμό, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους.
Προαναγγελία νέων περιοριστικών μέτρων για την Αττική, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, έκανε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.
Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στο Mega, τόνισε πως εάν απαιτηθεί, από την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει σήμερα, θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα για την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.
«Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας είναι πρωταρχικό ζήτημα και η επιθυμία μας είναι να δράσουμε προληπτικά», σημείωσε, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι - κατά τη γνώμη του - η Αττική δε βρίσκεται ακόμη στα όρια του συναγερμού.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η περίπτωση της Θεσσαλονίκης, με την απότομη αύξηση των κρουσμάτων τους προηγούμενους μήνες, «έχει δημιουργήσει πρόσθετη επιφύλαξη στα δεδομένα και πάντα θα λειτουργούμε προληπτικά».
«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια σχετικώς καλή κατάσταση επιδημιολογικά. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε. Ακούμε τους υγειονομικούς μας και παίρνουμε γρήγορα μέτρα για να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα στην πανδημία», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας πως, εάν χρειαστεί, θα υπάρξουν και σε αυτό το θέμα διορθωτικές κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα