Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Ερυθρός Σταυρός: Συνελήφθη ο 60χρονος που αποσυνέδεσε τον αναπνευστήρα του 76χρονου


Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες που έκαναν λόγο για εύρεση αποτυπωμάτων στον αναπνευστήρα του 76χρονου, από 60 χρονο ασθενή που νοσηλευόταν και ο ίδιος στον Ερυθρό Σταυρό.
Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται, ο θάνατος 76χρονου ασθενή με κορονοϊό, χθες το βράδυ, στον «Ερυθρό Σταυρό», ενώ ως δράστης φέρεται 60χρονος, αλβανικής καταγωγής, που νοσηλεύεται στο ίδιο δωμάτιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και τα έως τώρα στοιχεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, η οποία διενεργεί την προανάκριση για την υπόθεση, ο δράστης φέρεται να ενοχλείτο από τον θόρυβο που έκανε το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης του θύματος και σε κάποια στιγμή αργά χθες το βράδυ, ενώ ήταν οι δυο τους στο δωμάτιο, το αποσυνέδεσε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 76χρονος.
Οι αρχές, που κλήθηκαν στο νοσοκομείο, ταυτοποίησαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα στο μηχάνημα του αναπνευστήρα από το οποίο αποσυνδέθηκε ο 76χρονος και προχώρησαν στη σύλληψή του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ενώ παραμένει φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, καθώς νοσεί από κορονοϊό
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υγεία του άτυχου ασθενούς βελτιωνόταν μέρα με τη μέρα και ο θάνατός του προκάλεσε πολλές απορίες και υποψίες. 77χρονος με βαριά υποκείμενα νοσήματα. Διασωληνωθηκε στις 5/4.
Κατέληξε χθες βράδυ λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ήταν διασωληνωμενος σε απλό θάλαμο, με παρακολούθηση από μόνιτορ, ενώ ήταν και στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ στην αναμονή για ΜΕΘ.
Χθες βράδυ, χτύπησε ο συναγερμός του μόνιτορ. Δύο εφημερεύουσες γιατροί έσπευσαν στο θάλαμο και είδαν ευθεία γραμμή στις ζωτικές λειτουργίες. Ξεκίνησαν ΚΑΡΠΑ, αλλά παρά τις προσπάθειες ο ασθενής δεν τα κατάφερε. Ο χώρος ήταν αναστατωμένος και ο αναπνευστήρας εκτός πρίζας και αναποδογυρισμένος.
Αν και λειτουργούσε με τη μπαταρία του, ο σωλήνας οξυγόνου είχε αφαιρεθεί από τον ασθενή. Οι γιατροί βλέποντας τον χώρο ειδοποίησαν τη Διοίκηση του Νοσοκομείου η οποία με τη σειρά της κάλεσε την αστυνομία.
Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.
Ο ανωτέρω συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα