Σάββατο 17 Απριλίου 2021

ΕΦΚΑ: Έως 700 ευρώ το μήνα ο μισθός των πρώην συνταξιούχων για εκκαθάριση συντάξεων


Την αμοιβή των συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ που συστρατεύθηκαν για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης περιλαμβάνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.
Ειδικότερα ορίζεται μηνιαία μικτή κατ’ αποκοπή αμοιβή κάθε συμβαλλόμενου πρώην υπαλλήλου του e-ΕΦΚΑ για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, ορίζεται σε 700 € με την προϋπόθεση επεξεργασίας 60 συνταξιοδοτικών φακέλων.
Σε περίπτωση επεξεργασίας μικρότερου αριθμού φακέλων, η αμοιβή μειώνεται αναλογικά. Δεν οφείλεται αμοιβή για την επεξεργασία μικρότερου των 40, συνταξιοδοτικών φακέλων το μήνα.
Η οργάνωση, η επίβλεψη του έργου, καθώς και τα όργανα και η διαδικασία πιστοποίησης επίτευξης των στόχων καθορίζεται με απόφαση του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ.
Η ανάθεση του έργου πραγματοποιείται με την υπογραφή σύμβασης έργου μεταξύ του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ και του συμβαλλόμενου - πρώην υπαλλήλου του φορέα, η διάρκεια της οποίας δεν υπερβαίνει τους 8 μήνες, άνευ δυνατότητας ανανέωσης.
Πρόκειται για την ειδική ομάδα των 100 συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ που θα συνδράμουν τον Φορέα στο έργο επιτάχυνσης της απονομής των συντάξεων και της ταχύτερης εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, που προβλέφθηκε στον νόμο 4764/2020.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για πρώην υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα και οι οποίοι κατά το χρόνο της ενεργής υπηρεσίας τους είχαν υπηρετήσει –μεταξύ άλλων- στα αντικείμενα της απονομής συντάξεων όλων των κατηγοριών, της διαδικασίας υπολογισμού του χρόνου ασφάλισης, της διαδικασίας ελέγχου των εισφορών και της υποστήριξης της γραμματείας συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα