Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Συμψηφισμό χρεών με δήμο ζητά η ΔΕΥΑ Τριφυλίας


Να γίνει άμεσα συμψηφισμός των χρεών του Δήμου Τριφυλίας με χρέος της ΔΕΥΑ Τριφυλίας στο δήμο αποφάσισε -και στην ουσία ζητά- το Διοικητικό της Συμβούλιο.
Να σημειώσουμε ότι η ΔΕΥΑΤ έχει οφειλές προς το δήμο κυρίως από τη μη απόδοση του πολιτιστικού τέλους που εισπράττει μέσω των λογαριασμών ύδρευσης, χωρίς να το έχει αποδώσει στο σύνολό του. Όπως προκύπτει όμως από την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ και η οφειλή του δήμου από τις καταναλώσεις νερού φτάνει τις 366.500 ευρώ, γι’ αυτό και ζητούν τον συμψηφισμό των χρεών.
Πιο συγκεκριμένα στην εισήγησή της η αναπληρώτρια του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΤ Παναγιώτα Ψιλογαλάνη τόνισε:
«Με την υπ΄αριθ. 307/2018 ΑΔΣ της ΔΕΥΑΤ αποφασίστηκε το ετήσιο τιμολόγιο χρέωσης του Δήμου Τριφυλίας από τη ΔΕΥΑΤ ανεξαρτήτως κατανάλωσης.
Η απόφαση αυτή διαβιβάστηκε από τη ΔΕΥΑΤ και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας με την υπ’ αριθ. 58/2019 απόφαση του πρακτικού 5/27.3.2019.
Η απόφαση αυτή απεστάλη για έλεγχο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση από το Δήμο Τριφυλίας. Όμως οι λογαριασμοί παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το χρέος να έχει φτάσει το ποσό των 366.500 ευρώ, και ενώ ο δήμος απαιτεί την απόδοση των εκκρεμοτήτων μας, δεν πραγματοποιεί τον συμψηφισμό του χρέους του».  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα