Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Ήρθε η ώρα του τουρισμού, σε ποιους ταξιδιώτες θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα χωρίς περιορισμούς


Το πρώτο μεγάλο τεστ για τη φετινή τουριστική περίοδο πλησιάζει, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρθούν οι περιορισμοί για υποχρεωτική καραντίνα σε ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες πέντε χώρες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού.
«Θα σταματήσουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πριν από το άνοιγμα στις 14 Μαΐου», δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε, οι πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Κέρκυρας, και από δύο συνοριακές διαβάσεις.
Τη Δευτέρα 19 Απριλίου λήγει η προηγούμενη οδηγία και η σχετική notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που επέτρεπε να πραγματοποιούνται μόνο οι ουσιώδεις αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού.
Οι επιβάτες από τις παραπάνω χώρες, το πιθανότερο από τις 19 Απριλίου δεν θα τίθενται σε καραντίνα, αν αποδείξουν ότι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου COVID-19 ή δείχνουν αρνητικό τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την άφιξή τους, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Παράλληλα, τόνισε ότι οι τουρίστες θα υπόκεινται σε εγχώριους περιορισμούς του lockdown, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00 που ισχύει μέχρι σήμερα, εκτός αν αλλάξει κάτι τις επόμενες ημέρες.
Οι ξένοι που φθάνουν στην Ελλάδα, έως αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού και να μπαίνουν σε καραντίνα για 7 ημέρες, ενώ για τους τουρίστες από τη Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απαιτείται δεύτερο τεστ κατά την άφιξή τους.
Τον περασμένο μήνα η Ελλάδα ήρε την υποχρεωτική καραντίνα μίας εβδομάδας για τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί και φέρουν αρνητικό τεστ.
Τέλος, πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι ο τουρισμός θα ανοίξει στις 14 Μαϊου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα