Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Τοποθέτηση της Σταματίας Αλεξοπούλου στην έκτακτη συνεδρίαση Δ.Σ. Τριφυλίας στις 27/05/2021


Κύριε πρόεδρε, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας χθες το απόγευμα ήμουν παρούσα αλλά αναβλήθηκε γιατι δεν είχε απαρτία. Συμμετέχω στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και ψηφίζω θετικά μόνο στο σκέλος της τροποποίησης προϋπολογισμού που αφορά την αμοιβή νομικών. 
Yπάρχει ευθύνη που το θέμα αυτό έρχεται σε έκτακτες συνεδριάσεις. Γιατι καθυστέρησε τόσο και έφτασε στο παραπέντε για τροποποίηση για αμοιβή δικηγόρου; 
Δεν έχουμε πάρει ήδη απόφαση για δικηγόρο; Μέχρι πότε όμως είναι η προθεσμία; 
Γιατί αν θυμάμαι καλά στη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου του Δήμου Τριφυλίας στην συνεδρίαση της Οικ. Επιτροπής στις 10 Μαΐου 2021 που λάβαμε απόφαση για Ορισμό δικηγόρου για παράσταση ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου στην υπόθεση που συζητάμε έγραφε για δικάσιμο στις 26 Μαΐου δηλαδή χθες. 
 Επαναλαμβάνω ότι μόνο για την τροποποίηση που αφορά την αμοιβή νομικών συμμετέχω στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας και μόνο αυτή ψηφίζω. 
Κακώς μπήκαν στην έκτακτη συνεδρίαση της Οικ. Επιτροπής χθες το μεσημέρι άλλα θέματα με μείωση κωδικών εξόδων, ενίσχυση υπαρχουσών πιστώσεων – πλην του κωδικού 00.6111.01 για αμοιβές νομικών και συμβολαιογράφων – και δημιουργία νέων πιστώσεων. 
Η απόφαση της Οικ. Επιτροπής πάσχει νομιμότητας και εγκυρότητας διότι στην εισήγηση για αιτιολόγηση του κατεπείγοντος αναφέρεται μόνο για την αμοιβή νομικών και τίποτε άλλο. 
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και για χθες αλλά και για σήμερα. 
Ψηφίζω ΥΠΕΡ μόνο στον κωδικό 00.6111.01 για αμοιβές νομικών και συμβολαιογράφων. Ψηφίζω ΚΑΤΑ για όλους τους άλλους κωδικούς γιατι κακώς περιλαμβάνονται στην τροποποίηση και θα συζητηθούν χωρίς να έχετε αιτιολογήσει το κατεπείγον για όλους αυτούς τους κωδικούς στην Οικ. Επιτροπή και τώρα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας και άρα δεν υφίσταται κατεπείγον.
Σταματία Αλεξοπούλου - ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα