Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Ανοίγουν γυμναστήρια και υπαίθρια γήπεδα, «μύλος» με τις μάσκες κατά την άσκηση


Μέτρα χαλάρωσης για αθλητικές διοργανώσεις, γήπεδα 5x5 και γυμναστήρια ανακοίνωσαν Νίκος Χαρδαλιάς και Γκίκας Μαγιορκίνης. Αλαλούμ με τις μάσκες στα γυμναστήρια.
Από τις 31/5 ανοίγουν τα γήπεδα μπάσκετ και 5x5 για ερασιτέχνες, με εβδομαδιαίο τέστ όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στο άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 31/5 με τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα, παρέμπεμψε όμως σε νέες ανακοινώσεις καθώς όπως ανέφερε «θα αλλάξουν τις επόμενες ώρες για συγκεκριμένες ασκήσεις». Κάτι που σημαίνει πως κάποιες ασκήσεις θα γίνονται με μάσκα!
Ερωτώμενος σχετικά, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε σχετικά πως «Θα ελεγχθεί το κάτα πόσο υπάρχουν δραστηριότητες που μπορεί να υπάρξει κάποια δυσφορία, όμως σ' αυτές οι δραστηριότητες υπάρχει και ο μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσεις σε αυτές».
Οι αθλητικές διοργανώσεις επιτρέπονται από 1/6 εκτός σταδίων με προϋποθέσεις, μέχρι 300 άτομα, με rapid test ή PCR, χωρίς απονομές ή θεατές.
Εκλογές και εκλογοαπολοστικές δια ζώσης εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν ξεπερνούν τα 150, αλλιώς ψηφιακά.
Το νέο «εργαλείο» επιδημιολογικής επιτήρησης
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε και στο νέο εργαλείο επιδημιολογικής επιτήρησης που θα χρησιμεύσει μετά την κατάργηση της πλειοψηφίας των μέτρων περιορισμού.
«Τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν βελτίωση. Απαραίτητο να παραμείνουμε προσεχτικοί. Από 31 Μαΐου ενεργοποιούμε νέο εργαλείο επιδημιολογικής επιτήρησης για την πορεία της πανδημίας σε επικράτεια και περιφέρειες. Covid-19.gov.gr θα μπορεί να παρακολουθεί το δείκτη θετικότητας, τον αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000, τρίτον την ανοδική ή καθοδική τάση και τέλος το επίπεδο εμβολιασμού σε κάθε περιοχή με τουλάχιστον μια δόση. Αυτό θα δείχνει τι μέτρα θα πρέπει να λάβουμε».
Τα μέτρα που θα λαμβάνονται όταν κάποια περιοχή εμφανίζεται επιδημιολογικά επιβαρυμένη:
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα
Λειτουργία υγειονομικού ενδιαφέροντος μόνο σε υπαίθριο χώρο μόνο έξω χωρίς μουσική, απολύμανση καταλόγων και απολυμαντικό προϊόν, υποχρεωτική χρήση μάσκας
Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης
Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9
Εστίαση μέγιστος αριθμός σε τραπέζι 4 άτομα ή οικογένεια 6
Αναστολή οικοδομικών εργασιών
Αναστολή θρησκευτικών λειτουργιών εκτός από κηδείες
Πέφτουν κατά 13% οι εισαγωγές σε ΜΕΘ
Από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά: «Από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες οι 38 έχουν βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης. Με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η πίεση αποκλιμακώνεται σταθερά. Ο αριθμός στις ΜΕΘ μειώθηκε περίπου 13% την τελευταία εβδομάδα. Τα εξιτήρια παραμένουν περισσότερα από τις εισαγωγές. Εντός του Μαΐου το 50% όλων των διαγνώσεων αφορούσαν επιβεβαιωτικό έλεγχο self test. Η συμμετοχή των πολιτών είναι από τα ισχυρότερα όπλα.
Σταθερή η αποκλιμάκωση. Δεν γνωρίζουμε πότε θα είμαστε έτοιμοι για την πλήρη επάνοδο. Δεν έχουμε τελειώσει με την επιδημία. Δεν μπορούμε να επανέλθουμε σε πλήρη κανονικότητα. Ο καιρός βοηθάει αλλά δεν είναι αρκετός. Χρειαζόμαστε να εμβολιαστεί κόσμο. Θα πρέπει να φοράμε τις μάσκες για καιρό ακόμα. Το ραντεβού με την επόμενη ημέρα περνά από τον εμβολιασμό. Να μην καθυστερήσουμε την συμμετοχή μας στον εμβολιασμό. Να είμαστε έτοιμοι για το χειμώνα που η μετάδοση του ιού θα είναι πιο δυναμική».
Η ενημέρωση από Χαρδαλιά και Μαγιορκίνη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα