Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Μπορώ ή όχι να κάνω πάρτι στο σπίτι μου... χωρίς πρόστιμο;


Τα παράνομα «κορονοπάρτι» τελείωσαν και ήρθαν τα επίσημα «πάρτι». Γιορτή στο σπίτι με απεριόριστα άτομα και με μουσική χωρίς πρόστιμο... ενώ σε μπαρ χωρίς μουσική και μέχρι 5 άτομα μαζί.
Η πολυπόθητη είδηση που περιμέναμε να ακούσουμε ήταν αυτή του «πότε θα βγούμε από το lockdown», αυτό έγινε την Δευτέρα 3 Μαΐου, και σχεδόν ένα μήνα τώρα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα.
Όλο και περισσότεροι περιορισμοί αίρονται, καθώς και σε 5 μέρες έρχεται επίσημα το καλοκαίρι, όπου όλα δείχνουν ότι τότε θα επιτραπεί και η μουσική στα μπαρ, αλλά και ήδη ξέρουμε ότι 1 Ιουνίου ανοίγουν και τα γυμναστήρια.
Αναμένονται ανακοινώσεις και για το τέλος της απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς αυτή την στιγμή δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 12:30 π.μ έως 05:00 π.μ.
Παράλληλα, οι περιορισμοί που υπήρχαν στο διάστημα και του πρώτου και του δεύτερου lockdown, ήταν μέχρι 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και μέχρι 12 σε εξωτερικό χώρο, όπως παραδείγματος χάρη, γιορτάσαμε τα Χριστούγεννα του 2020 και το Πάσχα 2021, και αν οι καλεσμένοι μας ήταν περισσότεροι το πρόστιμο ήταν «τσουχτερό»
Το ευχάριστο είναι πως πλέον ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν ισχύει, δηλαδή η απαγόρευση συναθροίσεων έχει πάψει να υπάρχει.
Επιπλέον αν κάποιος θέλει να κάνει ένα πάρτι στο σπίτι του, μπορεί φυσικά να κάνει και χρήση μουσικής, χωρίς εννοείται να ενοχλεί τους περίοικους.
Υπάρχει όμως ακόμα ο περιορισμός της ώρας, καθώς η συνάθροιση πρέπει να έχει λήξει μέχρι τις 12:15, έτσι ώστε οι καλεσμένοι να μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας.
Tέλος, ο όρος «κορονοπάρτι» τον οποίο χρησιμοποιούσαμε για να αναφερθούμε σε παράνομη «μάζωξη» εν μέσω πανδημίας, πλέον δεν υπάρχει.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα πρόστιμα για τα λεγόμενα «κορονοπάρτι» ήταν 3.000 ευρώ για τον διοργανωτή - ιδιοκτήτη αλλά και 300 ευρώ για τους συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα