Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Το στοίχημα: Σε 16 μήνες 1.000 νέα τετραγωνικά στο Νοσοκομείο και επέκταση στο Τμήμα Επειγόντων


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Σε 16 μήνες από σήμερα το Νοσοκομείο της Καλαμάτας θα είναι πολύ διαφορετικό, τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, υπογράφοντας χθες το βράδυ τη σύμβαση ανάθεσης του έργου ανέγερσης ορόφου 1.000 τετραγωνικών μέτρων επάνω από την Ψυχιατρική Κλινική και την αναδιαρρύθμιση-επέκταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, όπου θα δημιουργηθεί ανεξάρτητος χώρος στα Επείγοντα που αφορούν τα παιδιά. Ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ, η υπογραφή της σύμβασης έγινε στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας και ανάδοχος είναι η εταιρία “Αττική Δίοδος”, που στο διαγωνισμό έδωσε έκπτωση 7,5%. Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση 720.000 ευρώ για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού μετά τα συγκεκριμένα έργα.
Ο περιφερειάρχης κ. Νίκας στις δηλώσεις του τόνισε ότι το Νοσοκομείο της Καλαμάτας το δικαιούται αυτό το έργο, διότι είναι το πρώτο που έβαλε πλάτη, όπως είπε χαρακτηριστικά, στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό μεταξύ των Νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επίσης δήλωσε συγκινημένος γιατί από τη συνάντηση αυτή για την υπογραφή της σύμβασης απουσίασε ο Νίκος Γραμματικόπουλος, ο πνευμονολόγος και διευθυντής της Κλινικής Κόβιντ του Νοσοκομείου, ο οποίος πριν λίγο καιρό έφυγε από τη ζωή.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, που τόνισε την ικανοποίησή του για το έργο, ευχαριστώντας τον περιφερειάρχη για τις ενέργειές του, όπως επίσης η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Αλειφέρη, που επίσης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη, ενώ επίσης δήλωσε ότι το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, αναπτύσσεται.
Ο Παναγιώτης Νίκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον προηγούμενο διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργο Μπέζο, ο οποίος και ξεκίνησε τις ενέργειες για το συγκεκριμένο έργο, στον οποίο επίσης αναφέρθηκε η Ελένη Αλειφέρη.
Τέλος όλοι τόνισαν τις ευχαριστίες τους προς την οικογένεια του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος, όπως σημείωσαν, ανέλαβε το κόστος των μελετών, τις οποίες μάλιστα ανέθεσε σε μελετητικά γραφεία που θεωρούνται από τα καλύτερα.   Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα