Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Καλαμάτα: Φυλάκιση 20 μηνών σε δικηγόρο για υπεξαίρεση


Σε συνολική ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή και την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά τις πράξεις, καταδίκασε χθες το Πενταμελές Εφετείο δικηγόρο Καλαμάτας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος ότι υπεξαίρεσε από τρεις πελάτες του 9.952,2 ευρώ, καθώς και για απιστία δικηγόρου κατ’ εξακολούθηση.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τους μάρτυρες-παθόντες είχαν εξουσιοδοτήσει το δικηγόρο: ο ένας για να καταθέσει την εγγύηση που του είχε επιβληθεί, ο δεύτερος για να του διευθετήσει ένα ζήτημα που αφορούσε στην πρόσβαση σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του και ο τρίτος για να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά συγγενούς του, ώστε να έχει λόγο στη διαχείριση οικογενειακής τουριστικής επιχείρησης στη Μάνη, καθώς και για να διαπραγματευτεί τη μείωση ενοικίου με την ιδιοκτήτρια του ακινήτου για μια άλλη επιχείρηση εστίασης που διατηρούσε στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με τους παθόντες ο κατηγορούμενος διαβεβαίωνε πως όλα γίνονται όπως πρέπει, αλλά στην πράξη αποδείχτηκε ότι δεν έκανε σχεδόν τίποτα από όσα είχε συμφωνήσει με τους πελάτες του. Ο ίδιος πάντως, ο οποίος έχει σταματήσει να δικηγορεί λόγω προβλημάτων υγείας, αρνήθηκε πως τα πράγματα έγιναν όπως παρουσιάστηκαν από τους μάρτυρες, αλλά ο ίδιος αμείφθηκε για ενέργειες στις οποίες προέβη για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εντολέων του.
Η εισαγγελέας στην εισήγησή της πρότεινε μάλιστα την απαλλαγή του κατηγορουμένου, καθώς έκρινε πως οι ενέργειες στις οποίες είχε προβεί δικαιολογούν τα χρήματα που πήρε από τους εντολείς του, ακόμα -όπως είπε- και αν κάποιος θεωρήσει πως σαν αμοιβή ήταν υψηλή.   Ν.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα