Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Λέσβος: Αμετανόητος και προκλητικός ο αστυνομικός που συνελήφθη για κακοποίηση 14χρονης - «Έκανα ένα λαθάκι»


Αμετανόητος και προκλητικός εμφανίζεται ο αστυνομικός που συνελήφθη για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου. Όπως γίνεται γνωστό, φαίνεται να αιφνιδιάστηκε από τη σύλληψή του και να ρώτησε τους συναδέλφους του «Γιατί; Τι συμβαίνει και έχει βγει ένταλμα για μένα;».
Οι αστυνομικοί τού απάντησαν πως «θα το πληροφορηθείτε αργότερα, αλλά αφορά ένα κάποιο αδίκημα σε ένα από τα κορίτσια που προπονούσες», σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha. Ο συλληφθείς, τότε, είπε «Α, έχω κάνει ένα λαθάκι».
Όπως λένε οι αστυνομικοί, ο συλληφθείς δεν φαίνεται να γνώριζε καν το περιεχόμενο της δικογραφίας που εκδόθηκε από την ανακρίτρια.
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λέσβου αφότου έγινε γνωστό, ότι αστυνομικός που υπηρετούσε στο νησί, ενώ ταυτόχρονα είναι και προπονητής βόλεϊ συνελήφθη για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησες ανηλίκου. Ο 53χρονος που είναι και ο ίδιος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών συνελήφθη μετά από καταγγελίες των γονιών της 14χρονης κοπέλας για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος της.
Ο αστυνομικός που γνώρισε την μαθήτρια με την ιδιότητα του προπονητή βόλεϊ, όχι μόνο προέβη σε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις μαζί της εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, αλλά τις έστελνε επίμονα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωση και προσπαθούσε να την παρασύρει για να γυρίσει πορνογραφικό υλικό.
Ο αστυνομικός φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά το ανήλικο κορίτσι και μάλιστα κατ΄ επανάληψη από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι τουλάχιστον και τον Μάιο. Η μητέρα του κοριτσιού ανακάλυψε τα μηνύματα αυτά και προχώρησε σε καταγγελία σε βάρος του. Ο άνδρας έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα από την ΕΛΑΣ, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε και ΕΔΕ.


Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η 14χρονη, ο συλληφθέντας ήταν πολύ εκδηλωτικός και με άλλα κορίτσια, ενώ συνομήλικη της τής είχε αποκαλύψει ότι ο 53χρονος είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες στο σώμα της.
Πραγματοποιήθηκαν μάλιστα και έρευνες στην οικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.). Τα ψηφιακά πειστήρια αναμένεται να δείξουν αν ο αστυνομικός είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά και άλλα θύματα.
Υπάρχουν αναφορές και για άλλες σεξουαλικές παρενοχλήσεις
Σύμφωνα με το τοπικό μέσο της Λέσβου stonisi.gr, την ώρα που οι περισσότεροι συνάδελφοι του δηλώνουν έκπληκτοι, κάποια στόματα σταδιακά ανοίγουν. Συγκεκριμένα μιλούν για σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών μέσω τηλεφώνου υπηρεσίας της Αστυνομίας που είχε σχέσεις με το κοινό, για συνεχή μηνύματα σε βάρος άλλων γυναικών, ακόμα και για μηνύματα σε άλλα κορίτσια αθλήτριες που προπονούσε πριν λίγα χρόνια.
Η κλειστή όμως κοινωνία της Μυτιλήνης φαίνεται πως «απορροφούσε» τους κραδασμούς των καταγγελιών. «Πού πας να μπλέξεις κι άστα παράτα τα» ήταν οι λογικές που κυριαρχούσαν οπότε ο Αστυνομικός «καλός χριστιανός και πατριώτης» κατά τα άλλα συνέχιζε ανενόχλητος τη δράση του.
Μια επίσκεψη στο δημόσιο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εντυπωσιάζει για τις ακραίες και συνωμοσιολογικές του απόψεις. Μέχρι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατηγορούσε για... φιλοσιωνιστικές και ανθελληνικές απόψεις!
Ξεσπά η μητέρα του παιδιού
«Να τιμωρηθεί, να μην υπάρχουν άλλα κορίτσια όπως το δικό μου παιδί. Εγώ συγχαίρω την κόρη μου που βρήκε τη δύναμη και εμάς ως γονείς και αυτός ο άνθρωπος θέλω να τιμωρηθεί όσο δεν πάει. Όχι μόνο εκείνος οποιοσδήποτε ακουμπάει άλλων παιδιά γιατί είναι άρρωστοι άνθρωποι», ανέφερε η μητέρα της κοπέλας στον Alpha.
«Τον εμπιστευτήκαμε με κλειστά μάτια και λόγω της ιδιότητας του, τη δουλειά του. Τον είχαμε εμπιστευτεί αλλά δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι κανέναν τελικά», συνέχισε η μητέρα της άτυχης κοπέλας και εξήγησε πως ο αστυνομικός πήγαινε όλα τα παιδιά σπίτι και την κόρη της την άφηνε τελευταία.
«Υπήρχε ένας φόβος στη μικρή ο οποίος ευτυχώς επειδή είμαι πάρα πολύ κοντά και με τα δύο μου τα παιδιά το κατάλαβα αμέσως και κοίταξα το κινητό της. Δυστυχώς, δεν πρόλαβα γιατί ο «κύριος» ήταν πολύ έξυπνος λόγω της ιδιότητας του».
Η μητέρα της ανήλικης πρόσθεσε ακόμη ότι ο 53χρονος «την εκβίαζε. «Δεν μου είπε με ποιο τρόπο. Την εκβίαζε. Βρήκανε πάρα πολλά πράγματα μέσα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του όπως και στο κινητό του με ηλικίες 12 εως 15χρόνων», κατέληξε.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σπίτι του αστυνομικού, που είναι και ο ίδιος πατέρας, έχει διεξαχθεί έρευνα ώστε να συγκεντρωθεί κάθε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα