Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Αφυδάτωση και Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Πόσα ποτήρια νερό την ημέρα πρέπει να πίνεις

Δεν υπάρχουν αποδεδειγμένοι σύνδεσμοι ανάμεσα στη ρευματοειδή αρθρίτδα και την αφυδάτωση. 
Ωστόσο, το να διασφαλίσεις ότι παραμένεις ενυδατωμένος είναι ένας τρόπος να σιγουρέψεις ότι το σώμα σου λειτουργεί σωστά.
Η ενυδάτωση δεν έχει επιπτώσεις μόνο στους αρθρώσεις σου αλλά συμβάλει στα επίπεδα ενέργειας και ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα μπορεί να προκαλέσει κόπωση και πυρετό κατά τις εξάρσεις και αν πίνεις αρκετό νερό καθημερινά μπορεί να αποφύγεις αυτά τα συμπτώματα από την αφυδάτωση.
Η άσκηση είναι μία κοινή σύσταση για την διαχείριση συμπτωμάτων ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Η άσκηση στο ζεστό καιρό ή για αρκετό χρόνο μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση αν δεν πίνει αρκετά υγρά.
Το να πίνεις μόνο νερό δε θα σου διασφαλίσει τη διαχείριση συμπτωμάτων Ρ.Α. 
Η ρευματοειδής αρθρίτιδα απαιτεί ιατρική υποστήριξε από γιατρό για τη διαχειρίση της και για τη μη επιδείνωσή της.
Πόσο νερό πρέπει να πίνεις αν έχεις ρευματοειδή αρθρίτιδα
Η ποσότητα του νερού που πρέπει να πίνεις καθημερινά εξαρτάται από τις ατομικές σου ανάγκες. Η Ρ.Α. δεν επηρεάζει τα επίπεδα νερού. Επομένως, οι ανάγκες σου μπορεί να είναι παρόμοιες με κάποιου που δεν έχει την πάθηση. Έχε στο νου σου ότι τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη (ΜΣΑΦ) μπορούν να προκαλέσουν κατακράτηση νερού. Επομένως οι ανάγκες ενυδάτωσης σας μπορεί να αλλάξουν εάν παίρνετε αυτά τα φάρμακα για συμπτώματα ΡΑ.
Υπάρχουν γενικές οδηγίες για να πίνετε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα, αλλά αυτό μπορεί να κυμαίνεται ανάλογα με τις ανάγκες σας. Μπορεί να μην χρειαστεί να πιείτε οκτώ ποτήρια νερό απευθείας από ένα φλιτζάνι ή ένα μπουκάλι νερό. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν επίσης νερό και άλλα ποτά μετρούν επίσης στην καθημερινή σας κατανάλωση νερού.
Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη για να λαμβάνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας:
  • Πίνετε νερό όλη την ημέρα, ακόμη και πριν από το πρωινό, στα γεύματα και ενδιάμεσα.
  • Προσθέστε άλλα ροφήματα χαμηλών θερμίδων στην καθημερινή σας ρουτίνα, όπως τσάι, καφέ ή νερό.
  • Χρησιμοποιήστε μερικές φέτες φρούτων για να δώσετε γεύση στο νερό σας.
  • Αποφύγετε τα ζαχαρούχα ποτά όπως οι χυμοί και η σόδα, καθώς οι θερμίδες τους μπορούν επίσης να προστεθούν στη συνολική διατροφή σας.
  • Να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό όπου κι αν πάτε.
Πώς να αποτρέψετε την αφυδάτωση
Η αντικατάσταση των υγρών που χάνει το σώμα σας (αποβάλλει) όταν χρησιμοποιείτε την τουαλέτα και ιδρώνετε είναι σημαντική για να διατηρείτε σταθερά ένα υγιές επίπεδο υγρών στο σώμα σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πίνετε πολλά ποτήρια νερό την ημέρα και να προσθέσετε περισσότερο στη ρουτίνα σας εάν ασκείστε ή όταν έχει ζεστό καιρό.
Μιλήστε με έναν γιατρό εάν έχετε μια γαστρεντερική ασθένεια που σας εμποδίζει να διατηρήσετε υγρά στο σώμα σας. Η συχνή διάρροια και ο έμετος μπορεί να οδηγήσουν σε αφυδάτωση. Μπορεί να χρειαστεί να πίνετε περισσότερο νερό ή αθλητικά ποτά για να αποκαταστήσετε τους απαραίτητους ηλεκτρολύτες στο σώμα σας.
Συχνές ερωτήσεις
Μπορεί να έχετε τόσο Ρ.Α. όσο και αφυδάτωση, αλλά δεν συνδέονται απαραίτητα. Ακολουθούν ορισμένες άλλες ερωτήσεις που σχετίζονται με αυτές τις δύο συνθήκες.
Το πόσο νερό πίνετε επηρεάζει άλλους τύπους αρθρίτιδας;
Η κατανάλωση νερού βοηθά το σώμα σας να λειτουργήσει και αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο σε άλλους τύπους αρθρίτιδας. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετό νερό για να σας βοηθήσει να μαλακώσετε τις αρθρώσεις σας και να διατηρήσετε το σώμα σας να λειτουργεί σωστά.
Μπορεί η αφυδάτωση να προκαλέσει άλλους τύπους πόνου στις αρθρώσεις;
Η κατανάλωση νερού μπορεί να επηρεάσει την αντικραδασμική προστασία των αρθρώσεων σας. Επομένως, μπορεί να έχετε πόνο στις αρθρώσεις λόγω έλλειψης νερού.
Πώς θα καταλάβετε αν είστε αφυδατωμένοι;
Μπορεί να αισθάνεστε διψασμένοι, κουρασμένοι ή υποτονικοί (ληθαργικοί) εάν είστε αφυδατωμένοι. Το δέρμα ή τα χείλη σας μπορεί να αισθάνονται ξηρά. Η σοβαρή αφυδάτωση μπορεί να σας οδηγήσει σε λιποθυμία και απώλεια των αισθήσεων.  ΠΗΓΗ: Healthline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα