Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Power Pass: Στο τραπέζι η πιθανότητα να ανοίξει πάλι η πλατφόρμα για το επίδομα ρεύματος


Με νέες δηλώσεις ο Υπουργός Ενέργειας κ. Σκρέκας αποκάλυψε για το Power Pass, οτι εξετάζεται να ξανανοίξει η πλατφόρμα για τις διορθώσεις ώστε να πάρουν το επίδομα ρεύματος όσοι έκαναν μικρά λάθη.
Η διαδικασία του Power Pass ολοκληρώθηκε, οι πληρωμές έγιναν, όμως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έμειναν εκτός εξαιτίας ενός λάθους, ακόμα και μικρού, και ζητούν τώρα δεύτερη ευκαιρία, προκειμένου να μη χάσουν το επίδομα ρεύματος.
Παρότι το ΥΠΟΙΚ διεμήνυε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξει τροποποιητική αίτηση για το επίδομα ρεύματος - με σκοπό να περιοριστούν τα λάθη - ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε πως «εξετάζουμε τρόπους πώς θα διορθωθούν τα λάθη», όπως το πιο απλό λάθος στο iban.
Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ο οποίος μίλησε στο ΣΚΑΪ, «μέσω πλατφόρμας ή με την ίδια αίτηση, θα δούμε το πώς, θα δίνεται η δυνατότητα για τη διόρθωση λαθών στο ηλεκτρικό ρεύμα».
«Υπάρχουν πολλά αιτήματα που έχουν φτάσει και σε εμάς και εξετάζουμε πώς θα διορθωθούν τυχόν λάθη», πρόσθεσε ο υπουργός.
«Εξετάζουμε όλα τα αιτήματα που έχουν έρθει. Μπορεί κάποιος να έχει βάλει έναν λάθος αριθμό στον τραπεζικό λογαριασμό. Όλα αυτά εξετάζονται το πώς θα μπορέσουν να διορθωθούν, αυτοί που δικαιούνται να λάβουν την ενίσχυση, αυτό το 60% της αυξημένης τιμής που πλήρωσαν στο ρεύμα».
«Δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή το πώς, εξετάζουμε το πώς αυτά τα λάθη θα μπορέσουν να διορθωθούν» απάντησε ο υπουργός.
Τα δυο σενάρια στο τραπέζι
Δύο πάντως είναι οι επιλογές που εξετάζονται μέχρι στιγμής:
  • Είτε να μπαίνουν οι δικαιούχοι στην ίδια πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr και να διορθώσουν τις αιτήσεις που υπέβαλαν.
  • Είτε σε μια νέα πλατφόρμα να συγκεντρωθούν όλα τα λάθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα