Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Αίγυπτος: Δικαστής ζητά να κρεμαστεί σε ζωντανή μετάδοση δολοφόνος φοιτήτριας που αρνήθηκε πρόταση γάμου


Το παγκόσμιο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Νάιρα Ασράφ στην Αίγυπτο. 
Η άτυχη φοιτήτρια μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου επειδή αρνήθηκε την πρόταση γάμου που της έκανε συμφοιτητής της στο Πανεπιστήμιο της Μανσούρα.
Ο 21χρονος Μοχάμεντ Αντέλ κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της συμφοιτήτριας του και έτσι δικαστήριο στην Αίγυπτο ζήτησε να τροποποιηθεί ο νόμος σχετικά με τη θανατική ποινή για να μεταδοθεί ζωντανά στην τηλεόραση η εκτέλεση του.
Επιστολή στο αιγυπτιακό κοινοβούλιο
Στη συνέχεια, το δικαστήριο απέστειλε επιστολή στο αιγυπτιακό κοινοβούλιο, ζητώντας την τηλεοπτική μετάδοση του απαγχονισμού με στόχο να αποτραπούν ανάλογα ειδεχθή εγκλήματα στο μέλλον.
«Η τηλεοπτική μετάδοση, έστω και μέρους της διαδικασίας, θα μπορούσε να επιτύχει τον στόχο της αποτροπής, που δεν επετεύχθη μέσω της μετάδοσης της ανακοίνωσης της ποινής», αναφέρει η επιστολή του δικαστηρίου.
Η δολοφονία της Νάιρα στις 20 Ιουνίου έξω από το πανεπιστήμιο που φοιτούσε είχε καταγραφεί σε βίντεο. Ο Αντέλ επιτέθηκε στην άτυχη γυναίκα με πρωτοφανές μένος, μαχαιρώνοντας την πολλές φορές στον λαιμό και το στήθος και εκείνη ξεψύχησε επί τόπου. Στη συνέχεια περαστικοί ακινητοποίησαν τον δολοφόνο καθώς στεκόταν από πάνω της με το μαχαίρι.
Είχε εμμονή μαζί της
Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε ότι ο 21χρονος παρακολουθούσε τη νεαρή φοιτήτρια, με την οποία είχε εμμονή, και αποφάσισε να τη σκοτώσει όταν εκείνη απέρριψε την πρόταση γάμου που της είχε κάνει.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι συνήγοροι του δολοφόνου έχουν περίπου 60 μέρες περιθώριο για να επιδιώξουν την αναίρεση της εκτέλεσης, ωστόσο το δικαστήριο ζητά μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να αλλάξει ο νόμος ώστε ο Αντέλ να απαγχονιστεί live στην τηλεόραση.
Σημειώνεται ότι η τελευταία τηλεοπτική μετάδοση εκτέλεσης στην Αίγυπτο ήταν το 1998.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα