Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

“Εγώ πιστεύω ότι η Περιφέρεια θα πεθάνει ως αυτοδιοίκηση”

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Την απαισιοδοξία του για το μέλλον του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας διατύπωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, το απόγευμα της Πέμπτης, στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2024. 
“Εγώ πιστεύω ότι η Περιφέρεια θα πεθάνει ως αυτοδιοίκηση. Αν συνεχίσουμε έτσι δεν έχει λόγο υπάρξεως. Να διορίζουνε τον περιφερειάρχη, μην μπαίνουμε και στη διαδικασία των εκλογών, να τον διορίζουν. Νομίζω είναι τίμια στάση απέναντι στον κόσμο”...
Οι λόγοι που κάνουν τον περιφερειάρχη απαισιόδοξο, όπως τους περιέγραψε, είναι η νοοτροπία του “μπάρμπα”, “που υπονομεύει την αυτοδιοίκηση και την αξιοπρέπεια των στελεχών της. Να βγαίνεις να λες «ευχαριστώ πολύ! Τι σπουδαίος είσαι!». 
Είναι επίσης η νοοτροπία και κάποιων αυτοδιοικητικών και μάλιστα ο κ. Νίκας εξέφρασε τη λύπη του για όσα συνέβησαν στα τέλη Νοεμβρίου στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στα Γιάννενα: “Στεναχωρήθηκα στα Γιάννενα, γιατί όταν ήρθε το θέμα που ήταν το σημαντικότερο, τα οικονομικά ζητήματα, ξαφνικά γίνεται μια αναταραχή και κλείνουν το συνέδριο με εισήγηση του περιφερειάρχη Ηπείρου! Και ρωτάω τον κ. Τζιτζικώστα που ήταν πρόεδρος και λέει ότι επίκειται κάποια αναταραχή και ξαφνικά γέμισαν το φουαγιέ με πιάτα και τάισαν τον κόσμο. Δεν υπήρξαν συμπεράσματα του συνεδρίου! Για πρώτη φορά στα 25 χρόνια που μετέχω δεν είχαν συμπεράσματα, έκλεισε ξαφνικά!”. 
Επιπλέον ο κ. Νίκας τόνισε ότι ο θεσμός δεν μπορεί να λειτουργήσει με αναπτυξιακή προοπτική χωρίς προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, χωρίς ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων και χωρίς απόδοση των αρμοδιοτήτων που έχουν οι ευρωπαϊκές περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα