Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025

Παράταση της βελτίωσης οδικού δικτύου στην Μάλη και στον δρόμο Πλάτη-Χριστιάνοι Τριφυλίας

Η Περιφερειακή Επιτροπή ενέκρινε τελικά την παράταση έως τον Μάιο για την ολοκλήρωση του έργου βελτιώσεων και ασφαλτοστρώσεων στο οδικό δίκτυο της περιοχής Μάλης του Δήμου Τριφυλίας.
Το έργο, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, εκτελείται από την εργολάβο Αγγελική Μπαρούνη με έκπτωση 3,08%. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2024, με αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης τον Φεβρουάριο του 2025. Ωστόσο, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν τους προηγούμενους μήνες, κρίθηκε απαραίτητη η παράταση της προθεσμίας.
Το έργο αφορά τη βελτίωση της χωμάτινης διαδημοτικής οδού που συνδέει τη διασταύρωση με τη 19η επαρχιακή οδό Πλάτη – Χριστιάνοι έως την Τοπική Κοινότητα Μάλης, στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών, με συνολικό μήκος 7,8 χιλιομέτρων.
Μέχρι στιγμής έχει εκτελεστεί περίπου το 10% του έργου, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν την πρόσβαση των μηχανημάτων και την ομαλή εκτέλεση των εργασιών, ιδιαίτερα όσον αφορά τα χωματουργικά, την προμήθεια σκυροδέματος και αδρανών υλικών.
Οι τεχνικές υπηρεσίες επισημαίνουν ότι απαιτείται παρατεταμένη περίοδος καλού καιρού ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή υλοποίηση του έργου και η ολοκλήρωσή του σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα