Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026

Γιαννίτσης για σκάνδαλα: Κάποιοι είναι για φυλακή, σαν τον Τσοχατζόπουλο – Η διαφθορά είναι 200 φορές μεγαλύτερη τώρα

Βολές κατά της κυβέρνησης για το μέγεθος της διαφθοράς στη χώρα εξαπέλυσε ο Τάσος Γιαννίτσης, μιλώντας στο δελτίο του ONE Channel. Ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ και πρώην υπουργός, μίλησε με συγκεκριμένα παραδείγματα, συγκρίνοντας παλαιότερα σκάνδαλα με τη σημερινή κατάσταση και δίνοντας μια ξεκάθαρη εικόνα για το πού βρίσκεται η Ελλάδα με βάση τους διεθνείς δείκτες.
Το πιο ηχηρό σημείο της παρέμβασής του αφορούσε τη σύγκριση με την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο κ. Γιαννίτσης ανέφερε αρχικά πως «καλώς μπήκε» φυλακή ο πρώην υπουργός, ωστόσο πρόσθεσε με νόημα ότι «κακώς δεν έχουν μπει πολλοί άλλοι».
Στη συνέχεια, αναφερόμενος σε πρόσφατες υποθέσεις, όπως αυτή του ΟΠΕΚΕΠΕ, τόνισε ότι η διαφορά στο μέγεθος είναι χαώδης: «Εάν δει κανείς το αντικείμενο της διαφθοράς, πόσο ήταν τότε και πόσο ήτανε με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν ξέρω τι άλλα έχουν βγει, δεν έχει καμία σχέση. Είναι ένα προς εκατό, προς διακόσια».
Για να στηρίξει τα λεγόμενά του, ο πρώην υπουργός επικαλέστηκε τους δείκτες της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank), οι οποίοι μετρούν τη διαφθορά, την καλή διακυβέρνηση, τη λογοδοσία και το κράτος δικαίου.
Όπως εξήγησε, η Ελλάδα σημείωσε ραγδαία πτώση τις προηγούμενες δεκαετίες και, παρότι εσχάτως υπάρχει μια μικρή άνοδος από το ιστορικό ναδίρ, η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα του παρελθόντος.
Κλείνοντας, ο κ. Γιαννίτσης συγκρίνει την εικόνα της χώρας μας με τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό νότο. Έκανε σαφές πως η Ελλάδα υστερεί σημαντικά, αναφέροντας ρητά πως είμαστε «πολύ πίσω και από την Ισπανία και από την Πορτογαλία σε όρους διαφθοράς, αποτελεσματικής διακυβέρνησης και κράτους δικαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα