Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας:Ξεκινά αύριο το παζάρι αντικών

Ξεκινά αύριο Πέμπτη τη λειτουργία του το υπαίθριο παζάρι με παλιά αντικείμενα και αντίκες που οργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (Α.Μ.Κ.Ε) «Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» και τον Δήμο Τριφυλίας, και το οποίο θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 9 Αυγούστου. Για 7η συνεχή χρονιά το Μεγάλο Καλντερίμι θα ζωντανέψει, θυμίζοντας το παλιό Σταυροπάζαρο που υπήρχε εκεί για εκατοντάδες χρόνια. Το παζάρι λειτουργεί από το 2005 και είναι το μοναδικό, περιοδικό υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα.
Διοργανώνεται στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη κυρίως στην Γαλλία και στην Ιταλία, και ο Δήμος παρέχει όλο το set up και τα facilities που απαιτούνται για τη λειτουργία του.
Το «Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» παρέχει όλη την οργάνωση και την επικοινωνία και έχει καταστήσει το παζάρι ως το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Κυπαρισσίας και της ευρύτερης περιοχής αφού η εμβέλειά του είναι πανελλαδική και όχι τοπική. Ιδιαίτερα τα 2 τελευταία χρόνια το παζάρι έχει καθιερωθεί στο Πανελλήνιο και ο αριθμός των επισκεπτών του το 2010 εκτιμάται πως ξεπέρασε τους 10.000! Οι χιλιάδες επισκέπτες, που ανεβοκατεβαίνουν όλη μέρα το καλντερίμι, θα δώσουν και φέτος χρώμα και μαζί με την αμέτρητη πραμάτεια των παλαιοπωλών που θα απλωθεί πάνω στο υπέροχο καλντερίμι θα συνθέσουν ένα πραγματικά μοναδικό έργο τέχνης.
Το Μεγάλο Καλντερίμι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου λιθόστρωτων καλντεριμιών (3 χιλιόμετρα περίπου συνολικό μήκος) που σώζεται στη καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, το Σταυροπάζαρο και λόγω της ιστορικότητας του και του μεγέθους του (30 μέτρα πλάτος) αποτελεί ιδανικό χώρο για τη διεξαγωγή το παζαριού. Για τους λάτρεις των παλαιών αντικειμένων και όχι μόνο στα 26 περίπτερα του παζαριού υπάρχουν παλιά Ελληνικά έπιπλα και είδη σπιτιού, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία, πίνακες, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα πράγματα.
Οι ώρες λειτουργίας του παζαριού είναι από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το βράδυ. Χορηγός επικοινωνίας του παζαριού είναι η ΕΡΤ. Πληροφορίες: Τζίμα Ιμιρζιάδη κιν. 6936 056130.
Η.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα