Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Σύσκεψη "γαλάζιων" δημάρχων Μεσσηνίας

Επίθεση σε κυβέρνηση για την πολιτική της στο νομό Μέχρι πρότινος φαινόταν πως οι έξι (6) δήμαρχοι της Μεσσηνίας διατηρούσαν μάλλον τυπικές σχέσεις. Μάλιστα, με προεξάρχοντα το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα, όταν αναφέρονταν σε θέματα που αφορούσαν στην υλοποιούμενη κυβερνητική πολιτική στη Μεσσηνία, φρόντιζαν να κρατούν χαμηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους. Όλα αυτά, όμως, μέχρι προχθές, οπότε συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Καλαμάτας για να συζητήσουν την εκλογή προέδρου Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας και την ένταξη έργων στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Έτσι τουλάχιστον έλεγε η επίσημη ατζέντα.
Κατά τη διάρκεια, όμως, της σύσκεψης θυμήθηκαν τα τεκταινόμενα στη Μεσσηνία και την κατάργηση ή συγχώνευση μιας σειράς υπηρεσιών στο νομό.
Έτσι, μαζί με όλα τα άλλα, οι έξι «γαλάζιοι» δήμαρχοι της Μεσσηνίας αποφάσισαν να ανεβάσουν τους αντιπολιτευτικούς τόνους και - ελέω της προεκλογικής γυμναστικής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας – να ψηφίσουν ένα κείμενο/διακήρυξη για την κατάργηση κρατικών δομών και υπηρεσιών στη Μεσσηνία, καθώς και για τις αρνητικές συνέπειες αυτής της πολιτικής, το οποίο, όπως είπε ο κ. Νίκας, θα αποσταλεί στην κυβέρνηση. Πρόσθεσε, μάλιστα, σε δηλώσεις του για το θέμα ότι «αισθανόμαστε ότι είμαστε ο νομός που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση σε επίπεδο Περιφέρειας».

Βέβαια, ξέχωρα από τις όποιες πολιτικές και ιδιαίτερα κομματικές σκοπιμότητες, δεν είναι και λίγα τα προβλήματα που ταλαιπωρούν ειδικότερα τη Μεσσηνία, αφού μια σειρά από υπηρεσίες είναι έτοιμες να βάλουν, ή το έχουν ήδη κάνει, «λουκέτο» (ΚΕΔΒ, τμήματα ΤΕΙ Καλαμάτας, Σχολή Φιλολογίας, ΔΟΥ σε διάφορες πόλεις της Μεσσηνίας, ΕΘΙΑΓΕ, συγχώνευση νοσοκομείων Κυπαρισσίας και Καλαμάτας, ασάφεια και αβεβαιότητα για τον περιμετρικό δρόμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα).
Το παράδοξο είναι, όμως, ότι σε ανάλογης φύσεως προβλήματα, προ 2009, ο τότε πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας, Παν. Νίκας, αλλά και όσοι από τους σημερινούς δημάρχους κατείχαν αυτοδιοικητικά πόστα, τηρούσαν σιγή ιχθύος ή αρκούνταν να το παίζουν χειροκροτητές.
Παράλληλα, με την κίνησή τους αυτή έρχονται σε ευθεία σύγκρουση, πρωτευόντως με τους βουλευτές του νομού και δευτερευόντως με την αιρετή Περιφέρεια, αφού φαίνεται να υποδεικνύουν ότι οι παραπάνω είναι ανεπαρκείς για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Μεσσηνίας.
Στην περιβόητη πλέον σύσκεψη, εκτός των παραπάνω, πρόεδρος Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας ψηφίσθηκε ομόφωνα ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας. Επίσης, αποφασίσθηκε να υποβληθεί κοινή πρόταση στο Μέτρο 3.13 για τις σημάνσεις σε επίπεδο νομού.
Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη μεθεπόμενη βδομάδα, με αντικείμενο την υποβολή κοινής πρότασης στο πρόγραμμα Leader.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα