Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Σεκιουριτάδες φύλαγαν την εταιρεία τους από εισαγγελέα και ΣΔΟΕ

Σεκιουριτάδες φύλαγαν την εταιρεία τους από εισαγγελέα και ΣΔΟΕΕλεγχο του ΣΔΟΕ σε εταιρεία σεκιούριτι της Καλαμάτας εμπόδισαν, προχθές, παρά την παρουσία εισαγγελέα, ένας εκ των ιδιοκτητών και εργαζόμενοι της εταιρείας. Για την απείθεια αυτή 3 άτομα, ένας άνδρας και δύο γυναίκες οδηγήθηκαν χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές, αλλά η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 21 Φεβρουαρίου 2012, καθώς υπήρξε κώλυμα παρουσίας συνηγόρου υπεράσπισης. Στο Αυτόφωρο παρέστη ο δικηγόρος Λάμπρος Σταμάτης από την Αθήνα, που είπε ότι εκπροσωπεί την εταιρεία σε συμβάσεις και αρμόδιοι για τα φορολογικά είναι ο κ. Γαλανός από την Αθήνα και ο Περικλής Ξηρογιάννης από την Καλαμάτα. Ο παριστάμενος δικηγόρος, όπως και οι 3 κατηγορούμενοι, υποστήριξαν ότι ο κ. Γαλανός βρέθηκε κι εμφανίστηκε, αλλά είναι μεγάλος σε ηλικία και με προβλήματα υγείας, αλλά ο κ. Ξηρογιάννης ήταν εκτός Καλαμάτας. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για αναβολή, προσδιορίζοντας δικάσιμο για τον επόμενο Φεβρουάριο.
Οσον αφορά την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε έλεγχο του ΣΔΟΕ ένας από τους ιδιοκτήτες εταιρείας σεκιούριτι αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα. Κλήθηκε η Αστυνομία και όταν άνοιξε η πόρτα και το κλιμάκιο προχώρησε προς τα δωμάτια, ένα από αυτά ήταν κλειδωμένο. Ο ιδιοκτήτης προφασίστηκε ότι είναι πόρτα χρηματοκιβωτίου και δεν έχει το συνδυασμό, γιατί εκεί υπάρχουν τα χρήματα και το διαχειρίζεται κάποιος από Αθήνα. Πέρασαν σχεδόν 2 ώρες και με τα πολλά άνοιξε η πόρτα και αντί για χρηματοκιβώτιο διαπιστώθηκε πως ήταν δύο γυναίκες, οι οποίες φυγάδευαν ή κατέστρεφαν υλικά, καθώς βρέθηκε σκισμένη μια σήτα που οδηγούσε σε διάδρομο από την πίσω πλευρά του κτηρίου. Σε αυτό το χώρο υπήρχαν πεταμένοι φάκελοι είτε για παραπλανητικούς λόγους είτε γιατί παράπεσαν από τη βιασύνη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από φορολογική πλευρά διαπιστώθηκε πλήθος παραβάσεων με εικονικά τιμολόγια και συναλλαγές ανάμεσα σε 4-5 εταιρείες συναφούς αντικειμένου.
Με εντολή του εισαγγελέα που ήταν παρών και περίμενε για ένα δίωρο να ανοίξει το γραφείο, ασκήθηκε δίωξη και τα 3 άτομα οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα