Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Απέραντο σκουπιδαριό στον "Κάμπο" Κυπαρισσίας

Απαράδεκτη, προκλητική, προσβλητική και ντροπιαστική είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς στον «Κάμπο» Κυπαρισσίας, αφού, κυρίως ο δρόμος, που είναι από κάτω, παράλληλα της σιδηροδρομικής γραμμής, είναι γεμάτος σκουπίδια.
Σκουπίδια παντού, έξω από κάδους, διασκορπισμένα στο δρόμο και στα χωράφια. Σκουπίδια που ρυπαίνουν το περιβάλλον και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Σκουπίδια που αντικρίζουν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες, Έλληνες και ξένοι, που επισκέπτονται τη συγκεκριμένη περιοχή της Κυπαρισσίας είτε για να απολαύσουν τη θάλασσα στον Καρτελά και το Σανί, είτε για να διαμείνουν στο ξενοδοχείο και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που υπάρχουν, είτε για να περάσουν όμορφα στις καντίνες ή το εστιατόριο που λειτουργεί.
Ιδιαίτερα στο «Πασάγιο» της Καρτελιώτισσας η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Η ανοχή και η αντοχή κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, με το απέραντο σκουπιδαριό στον τόπο που ζουν και δραστηριοποιούνται, έχει ξεπεράσει τα όριά τους, καταγγέλλοντας το Δήμο Τριφυλίας για προκλητική αδιαφορία και προσβολή στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Έχουν απευθυνθεί στο Δήμο αρκετές φορές, αναφέροντας το πρόβλημα με το σκουπιδαριό, αλλά δεν βρίσκουν καμία ανταπόκριση.
«Είναι εικόνα αυτή; Ο τόπος είναι γεμάτος με σκουπίδια και από τον Δήμο δεν κάνουν τίποτα για να συμμαζευτεί η κατάσταση που ολοένα και χειροτερεύει. Μας προκαλεί και μας προσβάλλει η αδιαφορία του Δήμου και το σκουπιδαριό στον τόπο μας, δίπλα στα σπίτια μας, σε μια περιοχή τουριστική που κάθε μέρα έρχεται πολύς κόσμος εδώ», μας είπε κάτοικος, ο οποίος σημείωσε πως «μαζί και με άλλους από την περιοχή θα επισκεφθούμε την Εισαγγελία. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Κινδυνεύουμε κιόλας από τη ρύπανση», πρόσθεσε. Μάλιστα, κάτοικοι, μόνοι τους προσπαθούν να συμμαζεύουν εκεί γύρω και να καθαρίζουν, ενώ και επαγγελματίες βάζουν εργάτες για την καθαριότητα, αλλά χωρίς την ουσιαστική παρέμβαση του Δήμου, που είναι η αρμόδια και υπεύθυνη Αρχή, δε λύνεται το πρόβλημα.
«Έρχεται Δεκαπενταύγουστος. Αυτό το σκουπιδαριό θα βλέπει ο κόσμος όταν έρχεται εδώ για να πάει στη θάλασσα; Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι έχουν περάσει ποτέ από εδώ να δούνε την κατάντια με τα σκουπίδια;», μας είπαν, προσθέτοντας πως, «αν ήταν τα σπίτια, οι περιουσίες ή τα μαγαζιά τους εδώ, θα άφηναν αυτό το σκουπιδαριό;».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα