Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για τη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Εικόνα έχουν όλα τα κανάλια
Στη συνάντησή μου με τον κ. Πρωθυπουργό ανέπτυξα τις απόψεις μας αναφορικά με την πρωταρχική υποχρέωση που πρέπει να υπάρξει για τη δημιουργία ενός κοινωνικού πλαισίου στήριξης, ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας.

Ταυτόχρονα επανέφερα την πρότασή μας για την κατάργησή του τέλους στα ακίνητα, το γνωστό «χαράτσι».
Εξέφρασα την ανάγκη να στηριχθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία βρίσκονται σε πραγματικό κίνδυνο.
Επανέφερα την πρότασή μας για την προώθηση ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος,
το οποίο θα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε συνεργασία με το ΕΣΠΑ.
Επέμεινα ότι εκείνο που πρέπει να υπάρξει είναι μια πολιτική που θα στηρίζει την κοινωνική συνοχή και θα περιορίζει τα δυσβάσταχτα μέτρα και τα βάρη στις πλάτες των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Επανέλαβα, επίσης, την αντίθεσή μας στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.
Οι εξελίξεις στην Ευρώπη είναι αμφίβολες. Η Ευρώπη ή θα προχωρήσει στην επί της ουσίας πολιτική της ενοποίηση ή διαφορετικά θα τροφοδοτεί αποσυσπειρώσεις και εντέλει την αποδυνάμωσή της.

01/ 12 / 2011


ΘΕΜΑ :
Δήλωση του υπεύθυνου για θέματα Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Χατζησωκράτη, στην απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Εικόνα έχουν όλα τα κανάλια
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί  τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και νέους  σε  ενωτικούς και μαζικούς αγώνες για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση, γιατί οι εφεδρείες, οι απολύσεις, οι πενιχροί μισθοί και οι άθλιες συντάξεις, η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων δεν αποτελούν απάντηση στην ύφεση και στον μαρασμό της χώρας.

01/ 12 / 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα