Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη μετά τη συνάντηση με την τρόικα

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με το μικτό κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεκαοκτώ μήνες μετά την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος διάσωσης, η ελληνική οικονομία, λόγω της ανικανότητας της απελθούσας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ανευθυνότητας των άλλων κομμάτων, αλλά και με την ευθύνη και ανοχή της τρόικας, έχει οδηγηθεί στα όριά της, μέσα από την υπερφορολόγηση και τις οριζόντιες περικοπές επί δικαίων και αδίκων.
Σήμερα η ελληνική κοινωνία χρειάζεται μια βαθιά ανάσα. Η διαπραγμάτευση που ξεκινά για τη νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να λάβει υπόψη της τρεις βασικούς παράγοντες:

Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να σηκώσει άλλο βάρος από την προσαρμογή.
Η ρευστότητα, καθίσταται ζήτημα ζωής ή θανάτου για τις επιχειρήσεις.
Πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες που θα αποφορτίσουν την κοινωνική ένταση.
Η κυβέρνηση συνεργασίας και τα κόμματα που συμμετέχουν σ' αυτήν, δεν μπορούν να παραμείνουν αδρανή. Πρέπει να κυβερνήσουν.
Τώρα πλέον, πρέπει να πούνε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, να μιλήσουν καθαρά και να προτείνουν λύσεις, τις οποίες θα διαπραγματευτούν με τους δανειστές μας, για να βελτιώσουν προς όφελος των πολιτών, τις πολιτικές που εφαρμόζονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα