Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ο Άναρχος λόγος του Ηλία Τσιμπλή αποτελεί Ωδή προς την Ελευθερία

Το βιβλίο του Ηλία Τσιμπλή 'Αναρχος λόγος' παρουσιάστηκε στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Τ.Ε.Ε. Κυπαρισσίας με διακεκριμένους ομιλητές. Ο ίδιος ο συγγραφέας πριν την εκδήλωση τόνισε σε δηλώσεις του ότι "ο άναρχος λόγος έρχεται σε μια περίοδο ξηρασίας για τον Ελλαδικό χώρο, είμαστε σε μια πολιτιστική και οικονομική κρίση θέλοντας να δώσουμε μια άλληδιάσταση στο χώρο και τον τόπο μας και το μήνυμά του είναι ότι ο Ελληνισμός είναι ιδέα και
δεν σβήνει ποτέ διότι έχει γραφτεί από Θουκιδίδη και Αριστοτέλη που αποτελούν αρχιτέκτονες του ελληνικού λόγου" για να προσθέσει ότι 'αυτά δεν σβήνονται με τίποτα παρά τις δυσκολίες που ζούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι θα περάσουμε την στενωπό με αυτογνωσία και αλληλεγγύη".
Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Θανάσης Παντές μίλησε για την διαχρονική και επίκαιρη αξία του βιβλίου συμπεραίνοντας ότι "το βιβλίο προσκαλεί τον αναγνώστη να γίνει σκεπτόμενος πολίτη στην συγκυρία που βρισκόμαστε σήμερα και καθιστούν την επικαιρότητά του σημαντική και είναι αλήθεια ότι το πολιτισμικό στοιχείο που καθορίζει τον ίδιο τον άνθρωπο σημαίνει ότι χωρίς αυτό δεν υπάρχουμε και επομένως το βιβλίο που γράφτηκε σε άλλη χρονική στιγμή παραμένει διαχρονικά επίκαιρο".
Πρόλογο της εκδήλωσης έκαναν η κα Γ. Μπελογιάννη από τον Μορφωτικό Σύλλογο για την αμεσότητα και αλήθεια του συγγραφέα ενώ ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ .Κόλλιας μίλησε για την μεστότητα του λόγου του κ. Τσιμπλή σε μια ανάγκη υπέρβασης με μια ωδή προς την ελευθερία και αυτογνωσία με ένα χειμμαρρώδη λόγο και διαχρονική αξία' ενώ επέκτεινε την σκέψη του για την ουσία των γραπτών του. Αναφορές στο συγγραφέα για τις πτυχές του βιβλίου του με απαγγελίες αποσπασμάτων αλλά και την καταγραφή των κοινωνικών του ευαισθησιών έκαναν από το βήμα τόσο ο συγγραφέας Χρήστος Πλακονούρης από τα Φιλιατρά και ο Δημήτρης Ρεντίφης, ενώ το κοινό αιχμαλωτίστηκε από τις αναφορές των ομιλητών και τον χαιρετισμό που απευθύνθηκε από την 'Ενωση Ελλήνων Συγγραφέων αποδεικνύοντας ότι ο Πολιτισμλος γιγαντώνεται στο τόπο που ανέδειξε μεγάλους λόγιους και επιδέξιους χειριστές του Ελληνικού λόγου.
Την εκδήλωση στη κατάμεστη αίθουσα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Βουδούρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης, η Πρόεδρος των Ξενοδόχων Τριφυλίας, ο πρώην πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, εκπρόσωποι φορέων, ο εκδότης της εφημερίδας 'ΦΩΝΗ' κ. Τσαμούλης, ο Διευθύνων σύμβουλος του BEST TV κ. Νίκος Μπελογιάννης οι οποίοι ήταν χορηγοί της εκδήλωσης, συγγραφείς και λόγιοι, αλλά και πλήθος κόσμου που συμμετείχε ενεργά. ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα