Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Δ.Σ. Τριφυλίας : Θα αποκατασταθεί η αδικία ή θα επιδειχθεί αναλγησία για τους συμβασιούχους;

Απόψε, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, θα γίνει «συζήτηση σχετικά με την επανασύναψη συμβάσεων με τους 91 μερικώς απασχολουμένους του Δήμου Τριφυλίας»!
Θέμα που είναι στην ημερήσια διάταξη, εξ αναβολής από την τελευταία, προ των Χριστουγέννων, συνεδρίαση του Σώματος. Σε αυτή ήταν τελευταίο (31ο) και αναβλήθηκε λόγω και της περασμένης ώρας (είχε φτάσει 12.40 μετά τα μεσάνυχτα), αλλά και επειδή απουσίαζε ο Θανάσης Πετρόπουλος.

Ο τελευταίος, θυμίζουμε, στις 6 Δεκεμβρίου ζήτησε με έγγραφο αίτημά του προς το δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Σ. την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους 91 μερικώς απασχολούμενους, μετά την έκδοση της εξαιρετικά επείγουσας εγκυκλίου (υπ. αριθμ. πρωτ. οικ. 50599), με θέμα «Εφαρμογή προγράμματος μερικής απασχόλησης ν.3250/2004 όπως ισχύει», για την επανασύναψη συμβάσεων των μερικώς απασχολουμένων μέχρι τη συμπλήρωση 18μηνών απασχόλησης! Ωστόσο, αν και το θέμα εισήχθη στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης ως εξ αναβολής, προκαλεί ερωτηματικά και υποψίες για ενδεχόμενη σκοπιμότητα το γεγονός ότι δεν είναι πρώτο στην Η.Δ. ή, έστω, από τα πρώτα που θα συζητηθούν, αλλά μεταξύ των 31 θεμάτων είναι 29ο!
Αξίζει να σημειωθεί πως στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., σχετικά με αυτό το θέμα, ο δήμαρχος είπε πως εκδόθηκε και εστάλη η εγκύκλιος για την επανασύναψη των συμβάσεων με τους μερικώς απασχολουμένους, αλλά η απόφαση είναι του Δημοτικού Συμβουλίου, αν υπάρχουν ανάγκες και χρήματα. Κι όπως ο ίδιος συμπλήρωσε, ανάγκες δεν υπάρχουν, γιατί έχουν καλυφθεί με τους 8μηνίτες, όπως και χρήματα δεν υπάρχουν, δείχνοντας με αυτή την αναφορά πως δεν επιθυμεί την επανασύναψη των συμβάσεων.
Όμως και οι δύο ισχυρισμοί του δημάρχου είναι έωλοι! Αφενός, επειδή οι ανάγκες που κάλυπταν οι μερικώς απασχολούμενοι δεν έχουν καλυφθεί, αφού απασχολούνταν για κοινωνική εργασία και προσφορά, όπως σχολικοί φύλακες, προσωπικό για εκδηλώσεις, προσωπικό στο ΚΑΠΗ Φιλιατρών, δηλαδή παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες τις οποίες εδώ και 6 μήνες στερούνται έχοντες πραγματική ανάγκη δημότες και κάτοικοι της Τριφυλίας. Αφετέρου, επειδή το υπουργείο Εσωτερικών και τον Ιούλιο, όπως και αργότερα, έχει επιχορηγήσει τους Δήμους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) προς κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού μερικής απασχόλησης!
Αυτή είναι η αλήθεια και δε χωρά ως προς αυτή η παραμικρή αμφισβήτηση ή αμφιβολία.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: αν πράγματι ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι θέλουν να αποκαταστήσουν την αδικία σε βάρος των 91 μερικώς απασχολουμένων ή όχι, και αν θέλουν να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες του Δήμου και των εχόντων ανάγκη κοινωνικών υπηρεσιών πολιτών.
Ανάγκες υπάρχουν, «λεφτά υπάρχουν», εκείνο που θα αποδειχθεί είναι αν ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι διαθέτουν στοιχειώδη ευαισθησία απέναντι στους 91 μερικώς απασχολουμένους, που άδικα, αναίτια και πρόωρα, πριν από τη συμπλήρωση 18 μηνών απασχόλησης, έχασαν τη δουλειά τους και βρέθηκαν στο περιθώριο της απόλυσης, με οδυνηρές συνέπειες στη ζωή τους. Αν έχουν τη βούληση και τη διάθεση προσφοράς στους έχοντες ανάγκη κοινωνικών υπηρεσιών κατοίκους της Τριφυλίας ή αν, δυστυχώς, για τον τόπο και τους πολίτες, επιδείξουν αναλγησία!
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα