Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Σύλληψη Βαρελά για τη διπλή δολοφονία


Image
ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥ ΜΕΣΑΪ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Σ. ΨΥΧΟΠΑΙΔΑ, ΑΠΟ 29ΧΡΟΝΟ ΑΛΒΑΝΟ – ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ

Σε μία άνευ προηγουμένου επιτυχία κατέληξαν χθες τα ξημερώματα πολλαπλές και ταυτόχρονες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, για τη σύλληψη και εξάρθρωση κυκλώματος που φέρεται να εμπλέκεται σε μεγάλες υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμών καταστηματαρχών, και κυρίως των ατόμων που φέρεται να έχουν δώσει εντολή, αλλά και εκείνων που εκτέλεσαν τη δολοφονία στις αρχές Δεκεμβρίου του 35χρονου Αλβανού Φιλίπ Μεσάι και του 2,5 χρόνων γιου του Κέρι, κοντά στο φράγμα του Παμίσου. Από τις πρώτες πρωινές ώρες πολυπληθή κλιμάκια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών Αθήνας και των ΕΚΑΜ, με αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις συνέλαβαν στην Αθήνα τον 29χρονο Αλβανό (για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία το 2008 στον κάμπο έξω από τη Μικρομάνη του Σωτήρη Ψυχόπαιδα, ως εκτελεστή αυτή τη φορά του Αλβανού Φιλίπ Μεσάι), το διαβόητο κακοποιό Βασίλη Γ. Βαρελά ως ηθικό αυτουργό και άλλους 5 Μεσσήνιους, που φέρεται να εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία αναζητά άλλα τρία άτομα, μεταξύ αυτών το δίδυμο αδελφό του Βασίλη Βαρελά, Χρήστο, ενώ στην κατοχή των προσαχθέντων βρέθηκαν μικρές ποσότητες ναρκωτικών και δύο όπλα. Επίσης, κατασχέθηκαν 4.500 ευρώ και φυσίγγια.
Επίσημα η Αστυνομία από χθες το απόγευμα μιλά για εξιχνίαση του διπλού εγκλήματος και εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμών καταστηματαρχών.
Υπόθεση «Ψυχόπαιδα»
Οι έρευνες της Αστυνομίας στη Μεσσηνία, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ, δε σταμάτησαν ούτε λεπτό από την ημέρα που αποκαλύφθηκε το πιο σκληρό διπλό έγκλημα για τα δεδομένα, όχι μόνο της Μεσσηνίας, αλλά και της Ελλάδας. Ο πυροβολισμός στο κεφάλι του 35χρονου Αλβανού Φιλίπ Μεσάι και, κυρίως, ο τρόπος εκτέλεσης του μικρού αγοριού, καθώς ο αδίστακτος δράστης το έσφαξε, πείσμωσαν τις Αρχές, οι οποίες χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα για να φθάσουν χθες τα ξημερώματα στις πρώτες συλλήψεις.
Χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και μέσα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ κάθε ημέρα έφθαναν όλο και πιο κοντά στο στόχο τους. Πρώτος και κύριος στόχος ήταν ο 29χρονος Αλβανός, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία θεωρεί ότι κλείνει συμβόλαια θανάτου και τα εκτελεί. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για το «συμβόλαιο» του Φιλίπ Μεσάι δεν είχε πληρωθεί ακόμα κι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υπόθεση. Ο 29χρονος εκτελεστής έχει κατηγορηθεί, και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, για την εν ψυχρώ δολοφονία με 5 σφαίρες το 2008 του 31χρονου Σωτήρη Ψυχόπαιδα, έξω από τη Μικρομάνη. Είχε κατηγορηθεί για την ανθρωποκτονία αυτή και είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για έναν 42χρονο Μεσσήνιο. Κανείς από τους δύο, όμως, δεν είχε συλληφθεί.

Με τα ΕΚΑΜ
Ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια της υπόθεσης για την Αστυνομία ήταν η σύλληψη του Αλβανού εκτελεστή, αφού ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις και τις επικοινωνίες του, ενώ κρυβόταν. Σιγά σιγά είχε αρχίσει, όμως, να ξετυλίγεται το «κουβάρι» και για τους υπόπτους της Μεσσηνίας. Πάνω από ένα μήνα Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές εργάσθηκαν νυχθημερόν και οι κόποι τους απέδωσαν καρπούς. Μέρες τώρα σχεδιάζονταν οι επιχειρήσεις που θα γίνουν, ώστε να είναι αποτελεσματικές και να μην «ανοίξει μύτη». Άλλωστε, οι αστυνομικοί της Μεσσηνίας έχουν άσχημες εμπειρίες από τον Βασίλη Βαρελά, ο οποίος κυκλοφορεί πάντα οπλισμένος, ενώ ήταν από τους καλύτερους πυγμάχους. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, υποφέρει από σοβαρή ασθένεια.
Από τις 4.00 τα ξημερώματα έως χθες το πρωί σχεδιάσθηκαν και εκτελέστηκαν 9 κατ’ οίκον έρευνες στη Μεσσηνία και μία στην Αθήνα, που απέφεραν συνολικά 7 συλλήψεις. Στην Αθήνα συνελήφθη ο Αλβανός. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην επιχείρηση που σχεδιάσθηκε για τη σύλληψη του Βασίλη Βαρελά, μιας και το τελευταίο διάστημα διέμενε σε σπίτι που βρισκόταν μέσα σε μεγάλο κτήμα, στην περιοχή μεταξύ Μεσσήνης και Πιπερίτσας. Οι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας Καλαμάτας μπήκαν αθόρυβα στον περίβολο του σπιτιού, όμως τα σκυλιά που πάντα είχε κοντά του ο Βασίλης Βαρελάς αντιλήφθηκαν ανθρώπινη παρουσία και άρχισαν να γαυγίζουν. Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν αστραπιαία. Έσπασαν την πόρτα και βρήκαν τον Βασίλη Βαρελά όρθιο, κρατώντας ένα όπλο στο χέρι. Ευτυχώς, σκεπτόμενος λογικά, μετά από λίγα δευτερόλεπτα και υπό τις φωνές των αστυνομικών να παραδοθεί, άφησε το όπλο.

Πληρωμένο συμβόλαιο
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες που φέρεται να αποδίδει η Αστυνομία στον Βασίλη Βαρελά σχετικά με τη διπλή δολοφονία είναι ότι αυτός έδωσε την εντολή – συμβόλαιο έναντι πληρωμής στον 29χρονο Αλβανό για την εκτέλεση του Φιλίπ Μεσάι και του 2,5 χρονών Κέρι, για υπόθεση ναρκωτικών και ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Επίσης, του αποδίδουν τις κατηγορίες του εγκεφάλου της οργάνωσης ναρκωτικών και εκβίασης καταστηματαρχών.
Παράλληλα με την εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας, προέκυψε και η συμμετοχή και παράλληλα εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών.
Τα ερωτήματα για τα οποία αναζητούσαν απάντηση και χθες οι Αρχές, ήταν αν ο ίδιος ο 29χρονος Αλβανός- εκτελεστής δολοφόνησε το μικρό παιδί ή κάποιος άλλος από τους συλληφθέντες που βρισκόταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας, αν εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις ανά την Ελλάδα και αν οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην εγκληματική οργάνωση για ναρκωτικά και εκβιασμούς καταστηματαρχών γνώριζαν για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς του διπλού εγκλήματος.
Πάντως, ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι χθες το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας είχε μετατραπεί σε φρούριο, ενώ ακόμα και οι φρουροί πύλης φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Παράλληλα, κανείς δεν έμπαινε στο κτήριο αν δεν είχε αστυνομική ταυτότητα, και τα στοιχεία καταγράφονταν σε ειδική λίστα.
Η είσοδος δεν επιτράπηκε χθες ούτε στους δικηγόρους, ενώ μέχρι αργά το βράδυ συνεχίζονταν οι κλήσεις επιχειρηματιών της Καλαμάτας προκειμένου να καταθέσουν για υποθέσεις εκβιασμών.
Τέλος, αργά χθες το βράδυ έγινε η προσαγωγή ενός ακόμη ατόμου, χωρίς να γίνουν γνωστά περαιτέρω στοιχεία.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα