Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών: Τίναξαν με δυναμίτη ψάρια και βάρκες

Image Στον αέρα, με δυναμίτη προφανώς, τίναξαν προχθές τη νύχτα - ξημερώματα Δευτέρας άγνωστοι δράστες ψάρια και βάρκες στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών.
Το θλιβερό θέαμα, με τα νεκρά ψάρια και δύο βάρκες σχεδόν βουλιαγμένες, κι άλλες να έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές, αντίκρισαν χθες το πρωί αλιείς της περιοχής οι οποίοι πήγαν στο λιμανάκι όπου έχουν δεμένες τις βάρκες τους. Αμέσως ειδοποίησαν το Λιμενικό Σταθμό Κυπαρισσίας, κλιμάκιο του οποίου, υπό το λιμενοσταθμάρχη Κυπαρισσίας - υποπλοίαρχο Λεωνίδα Κουκούτση, έσπευσε στο σημείο.
Στο μεταξύ, ενημερώθηκαν κι άλλοι αλιείς που έχουν δεμένες τις βάρκες τους εκεί και πήγαν να δουν τι ακριβώς συνέβη. Όπως μας είπαν, δεν είναι η πρώτη φορά στην περιοχή που για το «εύκολο» ψάρεμα και το όποιο κέρδος άγνωστοι καταφεύγουν σε παράνομη αλιεία με δυναμίτη, κάτι το οποίο καταδίκασαν ως πρακτική αλλά και για τις συνέπειες στο θαλάσσιο περιβάλλον και οικοσύστημα. Τόνισαν δε, πως πρέπει η Πολιτεία να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και εγκλήματος της παράνομης αλιείας και να ενισχύσει με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα το Λιμενικό, για να διαφυλάττει και προστατεύει.

Σε δηλώσεις του στο «Θ» ο λιμενοσταθμάρχης Κυπαρισσίας, Λεωνίδας Κουκούτσης, ανέφερε: «Ενημερωθήκαμε από ιδιώτη - ιδιοκτήτη ερασιτεχνικού αλιευτικού σκάφους ότι στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Κυριακής είχαν εκβραστεί ποσότητες ψαριών, κυρίως κεφαλόπουλα, τα οποία ενδεχομένως να είχαν προέλθει από παράνομη αλιεία από εκρηκτικές ύλες. Ήρθαμε στην περιοχή και διαπιστώσαμε ότι δύο σκάφη, ένα επαγγελματικό και ένα ερασιτεχνικό, είχαν υποστεί ρήγματα, ίσως από την έκρηξη που συνέβη ενδεχομένως από την παράνομη αλιεία. Διενεργούμε προανάκριση».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα