Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Γκρεμίστηκε τεράστια γερανογέφυρα στην Αρκαδία: Αγιο είχαν 12 εργάτες

Γκρεμίστηκε τεράστια γερανογέφυρα στην Αρκαδία: Αγιο είχαν 12 εργάτεςΓράφτηκε από την  
Γερανογέφυρα έπεσε σε υπό κατασκευή γέφυρα στο δρόμο Τρίπολης - Αστρους, στο έργο βελτίωσης στο τμήμα Κουμπίλα - Λουλούδι και από τύχη σώθηκαν τουλάχιστον 12 εργαζόμενοι. Τόσοι υπολογίζονταν πως θα δούλευαν στο συγκεκριμένο σημείο, αν το ατύχημα γινόταν κατά την ώρα των εργασιών. Πρόκειται για σημαντικό έργο που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ και υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με ανάδοχο την κοινοπραξία "ΗΛΙΟΧΩΡΑ - ΚΑΣΤΑΤ".

Ο μηχανισμός της γερανογέφυρας δεν άντεξε το βάρος της δοκού (120 τόνων) που επιχειρούσαν να τοποθετήσουν στα βάθρα της κοιλαδογέφυρας.
Για το γεγονός που προκαλεί εντύπωση και συζητείται στον τεχνικό κόσμο και στην κοινή γνώμη της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου και καθώς δίνονται διάφορες ερμηνείες, η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου έσπευσε με ιδιαίτερη σπουδή να δικαιολογήσει την κοινοπραξία. Κάνει λόγο για "μερική αποκόλληση, λόγω "αστοχίας υλικού", τμήματος του ειδικού μηχανήματος (Caro Varo), με το οποίο τοποθετούνται τα προκατασκευασμένα δοκάρια στις γέφυρες". Μάλιστα, υποστηρίζει πως "η εμπειρία και η ετοιμότητα των υπευθύνων του έργου, στον τόσο δύσκολο και για πρώτη φορά εφαρμοζόμενο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τρόπο κατασκευής, αλλά και η αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων ασφαλείας, είχε σαν αποτέλεσμα να μη διακινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα κανενός εκ των εργαζομένων". Κι ενημερώνει ότι "μετά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από τις τεχνικές μας υπηρεσίες και τη συνεννόηση με τους υπευθύνους της κατασκευάστριας εταιρείας, διαπιστώθηκε ότι η μόνη επίπτωση στο έργο θα είναι μια δίμηνη καθυστέρηση".Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/28626-gremistike-terastia-geranogefyra-arkadia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα