Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ευρωεκλογές χωρίς «ήλιο» για το ΠΑΣΟΚ

Του Βασιλη Νεδου
Χωρίς τα σύμβολά του και δίχως το όνομά του αναμένεται να κατέλθει, εκτός απροόπτου, το ΠΑΣΟΚ στις διπλές εκλογές (αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές) του ερχόμενου Μαΐου. Στις ευρωεκλογές, οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ θα περιληφθούν σε ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο θα αναγράφεται μόνο το όνομα και τα σύμβολα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Παράλληλα, στη Χαρ. Τρικούπη αναζητείται και μια φόρμουλα για τη δημιουργία ενός ενιαίου σχήματος, το οποίο θα κατέλθει ως κεντροαριστερός πόλος διεκδίκησης δήμων και περιφερειών ανά τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότερη λύση θα είναι η δημιουργία μιας διοικούσας επιτροπής, στην οποία ο κ. Ευ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει ως πρώτος μεταξύ ίσων και θα αποτελείται από έναν ευρύ συνασπισμό κομμάτων, σχηματισμών και προσώπων που θα δίνουν στήριξη σε υποψηφίους ανά την Ελλάδα εν είδει μιας αυτοδιοικητικής «Ελιάς». Σε περίπτωση που προχωρήσουν οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί, θα επιλεγεί - προφανώς- ένα όνομα και διαφορετικό σύμβολο. Τούτο, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι θα απενεργοποιηθούν οι κατά τόπους μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως βραχίονες του νέου σχηματισμού.
Ως νυν δήμαρχοι, οι οποίοι διαθέτουν το προφίλ για να στηριχθούν από έναν τέτοιο συνασπισμό εκτιμάται ότι είναι οι κ. Γ. Καμίνης και Ι. Μπουτάρης, που -ούτως ή άλλως - χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης των σημερινών ηγεσιών των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ενας από τους γρίφους που καλείται να λύσει ο κ. Βενιζέλος είναι το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Στη Χαρ. Τρικούπη επιθυμούν την κατάρτιση ενός ψηφοδελτίου το οποίο θα απαρτίζεται από την «ντριμ - τιμ» του κόσμου της Κεντροαριστεράς, με τη μικρότερη δυνατή συμβολή προσώπων από το εσωτερικό του κομματικού ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό αναμένεται να περιλαμβάνονται, εκτός από στελέχη του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου, καθηγητές, αλλά και πρόσωπα με κοινωνικό έργο, επαγγελματική καταξίωση και απήχηση σε ευρεία κοινωνικά στρώματα.

Για τα ζητήματα που αφορούν τη συζήτηση περί την Κεντροαριστερά έγινε προχθές αργά το βράδυ εκτενής συζήτηση μεταξύ του κ. Βενιζέλου και ορισμένων εκ των στελεχών του κόμματος (Γ. Βερνίκος, Χρ. Δερβένης, Κυρ. Πιερρακάκης, Δ. Παναγιωτάκης) αλλά και ομιλητών στη διημερίδα της 3ης Σεπτεμβρίου (Ι. Βούλγαρης, Ν. Μπίστης, Ι. Καλογήρου, Χρ. Πανταζόπουλος, Γ. Παναγιωτόπουλος). Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τους συνομιλητές του για τη συμμετοχή στην επιτυχή διοργάνωση της διημερίδας που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ τέθηκαν και όλα τα ζητήματα που αφορούν το ερχόμενο οκτάμηνο, έως τις διπλές εκλογές του Μαΐου.

Αναρτήθηκε από anendotosagonas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα