Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Εκδρομή των εργαζόμενων της "ΡΙΛΛΑ ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε" στη Γερμανία (φωτογραφίες)


Γράφτηκε από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Ονειρο ζωής ήταν για τον Διευθυντή της Εταιρείας ΡΙΛΛΑ ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε. που εδρεύει στο Εξοχικό Φιλιατρών εδώ και 8 χρόνια στο ιδιόκτητο υπερσύγχρονο εργοστάσιο τυποποίησης Αγροτικών προϊόντων, κυρίως ελιών και πιπεριών, ένα Ταξίδι με όλους τους εργαζόμενους στην Μητρική εταιρεία στην Γερμανία.
Κατά την τελευταία επίσκεψη από την Γερμανία του μετόχου της εταιρείας κ. Χέλμουτ Ρίχτερ τον Γενάρη του 2013 ρώτησε τον Διευθυντή κ. Κοροβίλα Αθανάσιο τι Δώρο να κάνουν στους εργαζόμενους για τα γενέθλια είκοσι χρόνων λειτουργίας της εταιρείας στα Φιλιατρά.
Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Διευθυντής του είπε να οργανώσουμε μία επίσκεψη στην Μητρική εταιρεία και να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα περιήγησης σε διάφορα αξιοθέατα στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας που εδρεύει η Μητρική εταιρεία και είναι ο κύριος αγοραστής των προϊόντων που παράγει η ΡΙΛΛΑ ΕΛΛΑΣ.
Αμέσως ο κ. Ρίχτερ συναίνεσε και αποφασίσθηκε τον Αύγουστο που κλείνει για δύο εβδομάδες το εργοστάσιο να πάνε όλοι οι εργαζόμενοι 18 για μία εβδομάδα στην Γερμανία.Με το που ήρθε λοιπόν ο Αύγουστος πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη με μεγάλη χαρά όλων των εργαζομένων και έκδηλη περιέργεια για το τι θα συναντήσουν και θα δουν, πώς διαχειρίζονται και διανέμονται τα προϊόντα που οι ίδιοι συσκευάζουν εδώ και είκοσι χρόνια.

Ακόμη μεγάλη χαρά που τους δόθηκε η ευκαιρία για πρώτη φορά στην ζωή τους οι περισσότεροι εξ αυτών να βρεθούν εκτός Ελλάδος.

Σημειωτέον ότι όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι Φιλιατρινοί και οι περισσότεροι εργάζονται εδώ και είκοσι χρόνια από την αρχή λειτουργίας της εταιρείας.

Κατά την άφιξή μας στο αεροδρόμιο τύχαμε Θερμής υποδοχής από τους μετόχους κ. Χέλμουτ και τον Υιό του κ. Μπέρντ Ρίχτερ που μας παρέλαβαν και μας οδήγησαν στο Ξενοδοχείο που θα μέναμε.

Εκεί μας καλωσόρισαν με ένα ποτήρι εξαιρετική Μπίρα για τον καθένα όντας μεσάνυχτα!! Τις επόμενες 5 μέρες της παραμονής μας μας ξενάγησαν στην Κεντρική Επιχείρηση της Εταιρείας που αποτελείται από Αποθήκες Logistik Zentrum εισαγωγής και διανομής Τροφίμων.

Η Εταιρεία εισάγει τυποποιημένα τρόφιμα για τον τελικό καταναλωτή από όλες τις χώρες του κόσμου, 1.500 Κωδικοί τροφίμων αποθηκεύονται σε τεράστια αποθήκη χωρητικότητας 9.000 Παλετών.

Από εκεί με υπεραυτόματο σύστημα παραλαβής παραγγελιών από πλέον των 6.000 πελατών Super Market που προμηθεύει η εταιρεία διακινούνται σε όλη την Γερμανία και ακόμη και σε άλλες όμορες χώρες.

Η ξενάγηση περιείχε και επίσκεψη στον Ιδιόκτητο Πολυχώρο αναψυχής *RILA ERLEBEN* που έχει δημιουργήσει ο κ. Χέλμουτ Ρίχτερ και αποτελείται από Κεντρικό εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών και δείγμα Μοντέρνας αρχιτεκτονικής όντας ολοστρόγγυλο, Κατάστημα στο Ισόγειο Λιανικής Πώλησης των Προϊόντων που εμπορεύεται η Εταιρεία και στο Υπόγειο Tapas Bar όπου οι θαμώνες μπορούν να γευτούν κρασιά και ποτά από όλον τον κόσμο με συνοδεία γαστριμαργικών ποικιλιών που παράγονται από τον Chef του εστιατορίου.

Από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο οι επισκέπτες σερβίρονται στους κήπους που περιβάλλουν το εστιατόριο, έχουν θέμα από διαφορετικές χώρες και έκταση πλέον των 60 στρεμμάτων.

Εδώ θα βρούμε τον Ιταλικό Κήπο με υπαίθρια πέργκολα περικυκλωμένη από Κληματαριές και περιβάλλον που παραπέμπει σε ρωμαϊκό κήπο με τα υπόστεγα και σκέπαστρα από Ιταλική Ηφαιστιογενή πέτρα.

Ακριβώς δίπλα υπάρχει κάτι που προκάλεσε σε όλους τον θαυμασμό μας και καταλάβαμε τα φιλελληνικά αισθήματα του κύριου Ρίχτερ και της οικογένειάς του. Εδώ υπάρχει ο Ελληνικός κήπος με μία Ελληνική Ταβέρνα που στους τοίχους της είναι εντοιχισμένες Μαρμάρινες προτομές από Θεούς της Ελληνικής Μυθολογίας, Αφροδίτη, Δήμητρα, Διόνυσος κ.α. που φιλοτέχνησε Γλύπτης στην Αθήνα από την Τήνο.

Το όνομα της Ταβέρνας *ASTERAKI MOY* μπροστά από μία μικρή Λίμνη που παραπέμπει σε κάποιο Ελληνικό νησί. Μέσα στον Κήπο υπάρχουν Ελιές, Συκιές, Κληματαριές και το αποκορύφωμα ένα αρχαίο Ελληνικό Θέατρο με διαστάσεις ίδιες με του αρχαίου Θεάτρου της Μεσσήνης.

Την Βραδιά που επαναλειτούργησε το Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης μετά από 2.000 χρόνια το Σάββατο 03.08.2013 σε μια απόσταση 2.000 km περίπου σε ένα άλλο Νεόχτιστο Θέατρο με προδιαγραφές και διαστάσεις τις ίδιες με αυτές της Αρχαίας Μεσσήνης όντας διότι αυτό ήταν που ενέπνευσε τον κ. Ρίχτερ και είναι τόπος επίσκεψης για τον Κύριο Ρίχτερ κάθε χρόνο όταν βρίσκεται σα Φιλιατρά.

Σε αυτό το νέο Θέατρο κάμποσοι Φιλιατρινοί κάθισαν σε μια έναστρη Καλοκαιρινή βραδιά στην Εξοχή της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας μέσα σε καταπράσινα τοπία και απέραντες εκτάσεις με Σιτοβολώνες και απόλαυσαν την ηρεμία και Γαλήνη του τοπίου υπό τους ήχους Ελληνικής μουσικής πίνοντας την Μπίρα τους.

Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για το Decor του Κήπου και είναι πέτρες μεγάλου μεγέθους έχουν μεταφερθεί από την Εκσκαφή που έγινε στα Φιλιατρά για την κατασκευή του εργοστασίου της ΡΙΛΛΑ ΕΛΛΑΣ.

Η έμπνευση όμως του Κύριου Ρίχτερ δεν σταματάει εδώ.

Κάθε φορά που έρχεται στα Φιλιατρά αν και 73 Ετών πάντα έχει νέες ιδέες στο μυαλό του. Kάθεται σε ένα γραφείο παίρνει ένα μεγάλο χαρτόνι και σχεδιάζει την επόμενή του δημιουργία.

Ετσι τα τελευταία δύο χρόνια πλούτισε τον πολυχώρο που βρίσκονται τα πιο πάνω με έναν ακόμη Κήπο που παραπέμπει σε Αφρικάνικο Χωριό με πραγματικές Αφρικάνικες Καλύβες και βλάστηση και άμμο που ουδόλως διαφέρουν από την πραγματικότητα.

Ενδιάμεσα μία τεράστια παιδική χαρά, πάρα δίπλα ένας νέος Κήπος Γάμου με Φυτεμένες Λεβάντες σε μισό στρέμμα σε σχήμα Καρδιάς και γεμάτος Τριανταφυλλιές.

Τελευταίο δημιούργημα -προς το παρόν νομίζω- ένας Κήπος με 200 και πλέον είδη Δένδρων και θάμνων που ήρθαν από Ιταλία και άλλες Χώρες.

Ολοι οι εργαζόμενοι μείναμε απολύτως ικανοποιημένοι από την φιλοξενία που είχαμε και ευχαριστούμε την Οικογένεια Ρίχτερ για την φιλοξενία τους και για την επιχειρηματική τους παρουσία εδώ και είκοσι χρόνια στην Περιοχή της Τριφυλίας, δίνοντάς μας μία σταθερή δουλειά.

Η Εταιρεία κόντρα στο Αρνητικό επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα και παραδειγμάτων φυγής Ελληνικών εταιρειών σε άλλα πιο συμφέροντα φορολογικά Κράτη προς τα βόρεια, επένδυσε στην Περιοχή με πάνω από 5.000,000 Ευρώ σε Κτηριακό συγκρότημα και υπερσύγχρονα μηχανήματα ξέροντας πως τα Ελληνικά προϊόντα και οι υπηρεσίες που παρέχουν οι εργαζόμενοι είναι υψηλού επιπέδου.

Σας Ευχαριστούμε από Καρδιάς.

Οι Εργαζόμενοι στην ΡΙΛΛΑ ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε.
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα