Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Πάγκαλος: Ο Σημίτης αθώωσε Καραμανλή για να βλάψει τον ΓΑΠ



Ο Θόδωρος Πάγκαλος σχολίασε με τον δικό του... ξεχωριστό τρόπο τα όσα εκτυλίχθηκαν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην υπουργός μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM στάθηκε στα λεγόμενα του Κώστα Σημίτη, επισημαίνοντας ότι για να βλάψει τον Γιώργο Παπανδρέου «αθώωσε τον Καραμανλή», τονίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός «απέτυχε παταγωδώς στη δεύτερη θητεία του»...

«Απέτυχε στις διαρθρωτικές και δομικές αλλαγές του κράτους και των θεσμών. Το έχει πει και το έχω γράψει, όπως και πολλοί άλλοι και αν το είχε κάνει και ήταν όλα πετυχημένα τότε γιατί έδωσε το κόμμα στον Παπανδρέου και έφυγε; Συνέβη κάτι; Εκτός αν φταίει πάλι ο λαός που δεν μας ψηφίζει. Κάθε φορά που δεν μας ψηφίζει, έχει τους λόγους του ο λαός. Και πιστεύω ότι ο κ. Σημίτης καταψηφίστηκε επειδή υπήρχε η προοπτική της επανίδρυσης του κράτους, παραμυθιάζοντας το κράτος ψευδόμενος τότε ο κ. Καραμανλής, γιατί δεν είχε στο μυαλό του κάτι τέτοιο. Καταψηφίστηκε επειδή δεν είχαν γίνει αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές», είπε.Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, «ο κ. Καραμανλής έφταιγε και για να βλάψει τον κ. Παπανδρέου ο κ. Σημίτης, δεν είπε τίποτα για τον κ. Καραμανλή. Είχε την εντύπωση ότι θα έδινε το δαχτυλίδι για να τη "φάει" ο κ. Παπανδρέου και να χάσει τις εκλογές και όταν τα πράγματα έρχονταν στην προοπτική επανόδου του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία λόγω της αβελτηρίας της δεξιάς, θα του έλεγε ο κ. Παπανδρέου "έλα πίσω"» [ysterografa]

Epikairo: Mε το δικό του γλαφυρό ύφος ο Πάγκαλος λέει αλήθειες. Βέβαια, ο Σημίτης έκανε αναφορά στον Καραμανλή αλλά ήταν σταγόνα στον ωκεανό του κατηγορητηρίου κατά Παπανδρέου. Πέρασαν τα χρόνια, ας πούμε την αλήθεια· ο Σημίτης έφυγε από το ΠΑΣΟΚ το 2004 για να αποφύγει μία βέβαιη προδιαγεγραμμένη ήττα. Ως διάδοχό του έδειξε τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ήταν μακράν ο πιο δημοφιλής πολιτικός και ο πλέον επιτυχημένος ΥπΕξ που είχε μεταπολιτευτικά η χώρα-εν ολίγοις δεν του ΄κανε και χάρη. Ο Παπανδρέου δεν έφυγε με τη θέλησή του αλλά τον έριξαν, δεν προσπάθησε ορθώς να ορίσει διάδοχο, άλλωστε πού να προλάβει καθώς ο Βενιζέλος είχε ήδη κάτσει στην καρέκλα και δέθηκε με ναυτικό κόμπο.

Κι όμως, αντί ο Παπανδρέου να κατηγορήσει τη διαπλοκή εις βάρος του ή να κατηγορήσει τον Σημίτη ότι δραπέτευσε χρεώνοντάς του την ήττα του 2004, επέλεξ, στην ομιλία του, να υποστηρίξει το έργο του, να αναδείξει την πολιτική και όχι την παραπολιτική μικροψυχία, να μιλήσει για τη διαφάνεια που έχει ανάγκη ο τόπος και όχι για τις *φαντασιώσεις* της διαπλοκής. Εν αντιθέσει με τον Σημίτη που έφτασε στον απόλυτο ξεπεσμό υιοθετώντας ακόμη και την προπαγάνδα τού ''λεφτά υπάρχουν'' #πάτος. Και επειδή δε γεννηθήκαμε σήμερα, να πούμε ότι η οκταετία Σημίτη και η διαφάνεια είναι βίοι παράλληλοι που δεν τμήθηκαν.

Φαντάζομαι δε, να ήταν ο Σημίτης στη θέση του Παπανδρέου και να τον έριχναν οι Βενιζέλος-Σαμαράς. Η ομιλία του στο ΙΣΤΑΜΕ θα ήταν μίγμα Μαλβίνας και Γιαννόπουλου με καθηγητικό -πάντα- ύφος.

epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα