Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Αλλαγές στις επαγγελματικές μισθώσεις -Μειώνεται και η προστασία του ενοικιαστή


Σε μερική απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων προσανατολίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης παίρνοντας στοιχεία από το ιταλικό μοντέλο, προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα. Από τα έως τώρα δεδομένα η αγορά οδηγείται σε μερική απελευθέρωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις μισθώσεις των επαγγελματικών και εμπορικών ακινήτων με συμβόλαια εξαετούς διάρκειας με δικαίωμα επέκτασης άλλων έξι χρόνων.
Οπως αναφέρει το Εθνος εάν ακολουθηθεί αυτό το μοντέλο μειώνεται και η προστασία του ενοικιαστή, αφού σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να διώξει τον ενοικιαστή από το κατάστημα σπάζοντας το συμβόλαιο θα πρέπει να του καταβάλει 6 ενοίκια και όχι 12 που ίσχυε ως σήμερα.
Από την πλευρά της η ΕΣΕΕ έχει κάνει μία ενδιάμεση πρόταση που προβλέπει οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές να μπορούν να επιλέξουν συμβόλαια 6, 9 και 12 ετών, αλλά και η πρόταση της τρόικας για πλήρη απελευθέρωση.
Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να εκδοθεί πόρισμα μέσα από ειδική επιτροπή καταλήγει στο να μην απελευθερωθεί πλήρως η αγορά των ενοικίων στην επαγγελματική στέγη.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα