Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Έτοιμο το σιντριβάνι στην πλατεία Κυπαρισσίας (φωτογραφίες και βίντεο)


Μετά από χρόνια, η πλατεία της Κυπαρισσίας έχει, πλέον, σε λειτουργία το σιντριβάνι, που αποτελεί σήμα κατατεθέν και κοσμεί το χώρο, δίδοντας ξεχωριστό χρώμα και λάμψη!
Είναι γεγονός ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια που το σιντριβάνι μία λειτουργούσε - μία δε λειτουργούσε, η εικόνα του μόνο θλίψη σκόρπιζε στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Δυστυχώς, έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια και να ακουστούν πολλές εξαγγελίες, από την τελευταία, ιδίως, δημοτική Αρχή Κυπαρισσίας, για να γίνει επιτέλους πράξη το έργο της ανακατασκευής – ανακαίνισής του.
Το σιντριβάνι, πλέον, μετά τις εργασίες που εκτελέστηκαν, διαθέτει φρεσκοκαθαρισμένα ολόλευκα μάρμαρα, ενώ στον εσωτερικό του χώρο πλακίδια πισίνας, σε μπλε και γαλάζιες αποχρώσεις, ο δε μηχανισμός του νερού είναι καινούργιος και σύγχρονος, όπως και ο φωτισμός του.
Μιλώντας σχετικά στο «Θ» ο αντιδήμαρχος Έργων, Παναγιώτης Τσίγγανος, σημείωσε: «Ένα διαρκές αίτημα των κατοίκων της Κυπαρισσίας γίνεται πραγματικότητα. Το σιντριβάνι, σήμα κατατεθέν της κεντρικής πλατείας μας, ανακατασκευάστηκε πλήρως και τίθεται σε λειτουργία, με νέο σύγχρονο μηχανισμό και φωτισμό! Όλοι έχουμε στη μνήμη μας την ομορφιά της πλατείας με το παλιό σιντριβάνι της. Είμαστε βέβαιοι ότι και με αυτό θα αποκτήσει και πάλι τη λάμψη που της αρμόζει!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου
Video:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα