Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί δεν ψάχνουν να βρουν τους υπευθύνους για την καταστροφή του λιμανιού;

Εάν κατατέθηκε ο φάκελος του λιμανιού της Κυπαρισσίας στον εισαγγελέα και εάν έχει υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ρωτά μιλώντας στο «Θ» ο πρόεδρος των επαγγελματιών αλιέων Τριφυλίας, Κώστας Ροϊλός.
Από το Μάρτιο, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, απαντώντας σε ερωτήσεις των αλιέων και των δημοσιογράφων, είχε πει ότι ο Δήμος ετοιμάζει φάκελο και θα τον καταθέσει στον εισαγγελέα, για να βρεθούν οι υπεύθυνοι της καταστροφής του λιμανιού, με την κατάρρευση του μόλου. Το ίδιο είχε πει και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σε αυτοψία του στο λιμάνι τον Απρίλιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος και η Περιφέρεια «κινούνται από κοινού για να πάει όλη αυτή η υπόθεσις στη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη να αποφασίσει».
Μέχρι σήμερα, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο Δήμος κατέθεσε φάκελο του λιμανιού στον εισαγγελέα και εάν έχει υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου!
Μιλώντας στο «Θ» ο πρόεδρος των επαγγελματιών αλιέων σημείωσε: «Σε συνέντευξη Τύπου, το Μάρτιο, μετά την καταστροφή του λιμανιού, ο κύριος δήμαρχος, αν και το απέφυγε στην αρχή, μετά από ερωτήσεις μας και των δημοσιογράφων, μας είχε διαβεβαιώσει – και το έγραψαν οι εφημερίδες και το έδειξαν τα κανάλια – ότι θα στείλει το φάκελο του λιμανιού στον εισαγγελέα. Στη συνέχεια είπε ότι θα κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Μαζί με το Δήμο είχε πει ο κύριος περιφερειάρχης σε επίσκεψή του στο λιμάνι τον Απρίλιο, μετά την καταστροφή του μόλου, θα πήγαινε και η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Δικαιοσύνη. Ψάχνουμε να βρούμε αυτή η μήνυση αν έγινε, πότε έγινε και σε ποιο στάδιο βρίσκεται. Γιατί, πιστεύω, οι αλληλοκαλύψεις και οι μηνύσεις δεν πάνε μαζί! Περιμένω, λοιπόν, τον κύριο δήμαρχο να απαντήσει είτε εγγράφως στο Σύλλογό μας είτε στα Μέσα Ενημέρωσης, οπουδήποτε, να μας πει πού βρίσκεται η μήνυση αυτή, σε ποιον εισαγγελέα είναι και πού έχει κατατεθεί ο φάκελος».
Ο κ. Ροιλός, αφού επισήμανε ότι οι εργασίες στο λιμάνι εκτελέστηκαν επί κρατικής Περιφέρειας, τόνισε: «Όπως έχω ξαναπεί, η αιρετή Περιφέρεια είναι συνέχεια της προηγούμενης κρατικής Περιφέρειας, έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ κι έτσι πιστεύω ότι είναι, και οι υπεύθυνοι του έργου αυτού είναι στα γραφεία τους μέσα, αυτή τη στιγμή, και μπορούν να τους ψάξουν, να τους βρουν, για να ρωτήσουν για το θέμα αυτό πώς έχει προκύψει και έχει φτάσει το λιμάνι σ’ αυτά τα χάλια, να είναι κατεστραμμένο από την κατάρρευση του μόλου – τώρα κινδυνεύει και τμήμα του παλιού προσήνεμου μόλου – και να μην παρέχει καμία ασφάλεια ελλιμενισμού. Κάθονται και φοβούνται τη Natura στο Καλό Νερό, φοβούνται την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εδώ δε φοβούνται την Ευρωπαϊκή Ένωση που τόσα εκατομμύρια ευρώ τα πήρε η θάλασσα και πήγανε στράφι, καταστράφηκε το λιμάνι και δεν έχουμε λιμάνι; Εδώ τι γίνεται; Δηλαδή, εξαθλιώνουν τους ανθρώπους και δεν ψάχνουν να βρουν τους υπευθύνους;».
Συνεχίζοντας, επανέλαβε το διαρκές αίτημά του «να ανοίξει ο φάκελος του λιμανιού», τονίζοντας: «Έχω πει επανειλημμένως: Να ανοίξει ο φάκελος του λιμανιού. Από την αρχή. Να δούνε πού πήγανε τα λεφτά. Τι έλεγε η μελέτη και τι έγινε. Πώς υπέγραφαν και ποιοι υπέγραψαν για το έργο. Να τα δούνε όλα και να τα ψάξουνε όλα! Δεν το κάνει κανένας, ούτε από Περιφέρεια ούτε από Δήμο. Δεν υπάρχει Δημόσια Διοίκηση; Δεν υπάρχουν Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης; Γιατί δεν έρχεται κάποιος; Ο εισαγγελέας, όποιος άλλος αρμόδιος, να ψάξει το θέμα και να βρει τι έχει γίνει και πήγανε τόσα εκατομμύρια στράφι και δεν έχουμε λιμάνι!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα