Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Νικήτας Κακλαμάνης εναντίον Στουρνάρα: «Το success story είναι παρελθόν»

Ο Νικήτας Κακλαμάνης επιβεβαίωσε ότι θα είναι 
υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας 
Νέες βολές κατά του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, αμφισβητώντας μάλιστα ευθέως το περίφημο «success story», εξαπέλυσε την Παρασκευή ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος παράλληλα επιβεβαίωσε ότι ο μόνος τρόπος να μην είναι υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας την επόμενη άνοιξη είναι να υπάρξουν τριπλές εκλογές.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜA FM 99,5 ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε για «κοροϊδία» στα περί ανάπτυξης. «Είχα κάνει πριν από καιρό μια ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών, πόσες επενδύσεις, είτε από Έλληνες είτε από ξένους, άνω του 1 εκατ. ευρώ έχουν γίνει στην Ελλάδα το 2012. Ξέρετε την απάντηση; Τέσσερις… Να μιλάμε λοιπόν για ανάπτυξη με αυτήν την επίσημη απάντηση, αντιλαμβάνεστε ότι κοροϊδεύουμε αλλήλους. Νομίζω ότι αυτό (το success story) έχει περάσει πλέον στο παρελθόν» τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης.


Ο ίδιος μάλιστα περιέγραψε μια εικόνα ασυνεννοησίας στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης: «Αλλα μας είπε ο κ. Μαυραγάνης στη Βουλή και άλλα λέει τώρα ο κ. Σταϊκούρας και άλλα άκουσα από τον κ. Στουρνάρα. Δεν ξέρω τελικά τι γίνεται στο υπουργείο Οικονομικών. Αυτό, ότι επεκτείνω το επίδομα θέρμανσης είναι μια αστειότητα! Όταν είπα στη Βουλή για τον κ. Στουρνάρα ότι ματαιοπονεί πως δεν θα τον αλλάξουμε, έπεσαν να με φάνε. Και παπαγαλάκια από το κόμμα μου. Τώρα, είναι πολύ πιο επίκαιρο».

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ΒΗΜΑ FM, ο Νικήτας Κακλαμάνης κλήθηκε να σχολιάσει τις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης Καραμανλή: «Για να πάψει η φιλολογία σχετικά με το ποιος φταίει ή δεν φταίει, υπενθυμίζω ότι εδώ και μήνες έχει σταλεί στη Βουλή μια δικογραφία από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που, με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος, ζητάει να διερευνηθεί πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο» απάντησε ο Νικήτας Κακλαμάνης και συνέχισε: «Δεν είμαι σίγουρος ότι και ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δυσαρεστηθεί αν γίνει σήμερα εξεταστική επιτροπή. Εξάλλου, δεν είναι ανάγκη να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ. Η πλειοψηφία της Βουλής θα αποφασίσει. Να τελειώνει αυτό. Και ο έλεγχος να αρχίσει από το 2000. Η ΝΔ το έχει αποδεχθεί αυτό. Μόλις αρχίσει η Ολομέλεια, οφείλει η κυβέρνηση να πάρει την πρωτοβουλία. Διότι στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, θα το βάλω το θέμα. Κι αν δεν συμβεί το εθιμικό και συνεδριάσει, θα το ζητήσουμε».

Οσον αφορά στις δημοτικές εκλογές ο πρώην Δήμαρχος της Αθήνας τόνισε: «Τοποθετήθηκα άπαξ και ό,τι λέω ισχύει (σ.σ.: ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος). Αν προκύψει θέμα – που δεν βλέπω κάτι να προκύψει, που είναι ένα και μόνο, να γίνουν τριπλές εκλογές – ενδεχομένως τότε θα προσπαθήσω να επανεκλεγώ στην κεντρική πολιτική σκηνή. Κανένα άλλο θέμα δεν υπάρχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα