Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Τα δύο λάθη που χρεώνει το Μαξίμου στον Βενιζέλο...

Τραβάνε τα μαλλιά τους στο Μαξίμου με τις γκάφες του Βενιζέλου για τη Συρία και ιδιαίτερα για τον επικοινωνιακό χειρισμό του όλου θέματος από τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ιδιαίτερα όσοι...γνωρίζουν από εξωτερική πολιτική και χειρίζονται τα διπλωματικά θέματα, θεωρούν ακατανόητη τη δήλωση ότι «η Ελλάδα θα σεβαστεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις» όταν είναι γνωστό ότι καμία υπερκείμενη διεθνή αρχή δεν έχει αποφασίσει ακόμη τίποτα.
«Πως μπορεί να εμφανιζόμαστε εμείς επισπεύδοντες της επίθεσης στη Συρία, όταν όχι ο ΟΗΕ, αλλά ούτε και το ΝΑΤΟ δεν έχει αποφασίσει να επέμβει;» λένε.
Εξίσου ατυχή θεωρούν και τη δήλωση-απάντηση του Βενιζέλου στον Τσίπρα, ότι δηλαδή δεν μπορούν να συζητηθούν τέτοια θέματα στη Βουλή.

«Τον Βαγγέλη τον έχει τυφλώσει το μίσος του για τον Τσίπρα και επιτίθεται με βαρείς χαρακτηρισμούς, που δεν στέκουν, εναντίον του. Όταν βγαίνει ο Ομπάμα και λέει ότι θα ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για την επίθεση, και η Βουλή των Κοινοτήτων στη Βρετανία συζητά και απορρίπτει την επίθεση, εμείς θα λέμε ότι είναι τυχοδιωκτισμός η συζήτηση στη Βουλή; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;» αναρωτιόντουσαν ορισμένοι συνεργάτες του Σαμαρά.
Σκέφτομαι τι θα συμβεί αν ο Σαμαράς κάνει δεκτό το αίτημα του Τσίπρα. Κάτι που -για τους έχοντες διπλωματική, αλλά και κοινοβουλευτική πείρα- είναι μάλλον λογικό να συμβεί, αφού διαφορετικά εκτίθεται και ο πρωθυπουργός…

matrix24.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα