Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Στις 27 του μήνα η προκαταβολή της επιδότησης των αγροτών - Ζεστό χρήμα στην αγορά

Στις 27 του μήνα η προκαταβολή της επιδότησης των αγροτών - Ζεστό χρήμα στην αγορά

Γράφτηκε από την  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Την άλλη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου -σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- θα μπουν τα λεφτά της επιδότησης στους λογαριασμούς των αγροτών. Η πληρωμή της προκαταβολής βασικής ενίσχυσης 2016 σε ποσοστό μέχρι 70% θα έχει ενεργητικές συνέπειες για την τοπική οικονομία, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα να προετοιμαστούν καλύτερα οι παραγωγοί της περιοχής ενόψει την ελαιοσυγκομιδής που ξεκινά το αμέσως προσεχές διάστημα.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, στις 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εξόφληση της Βασικής (354 εκατ. ευρώ) και Πράσινης Ενίσχυσης (567 εκατ. ευρώ), καθώς και η πληρωμή των γεωργών νεαρής ηλικίας (15 εκατ. ευρώ) έτους 2016.

Στις αρχές Νοέμβρη τοποθετείται η πληρωμή και η εκκαθάριση της εξισωτικής αποζημίωσης για το έτος 2015 και για όσους δεν είχαν πληρωθεί καθόλου την αποζημίωση.
Για την εξισωτική αποζημίωση του 2016 υπάρχουν δύο σενάρια. Το  ένα λέει ότι θα πληρωθεί ένα μέρος της πριν την εκπνοή του 2016 και εκκαθάριση πριν το Πάσχα και το άλλο σενάριο λέει ότι θα πληρωθεί ολόκληρη η αποζημίωση πριν το Πάσχα.
Οσον αφορά στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου δρομολογείται πληρωμή τις επόμενες εβδομάδες. Η καθυστέρηση στην πληρωμή οφείλεται στους συμψηφισμούς με οφειλές των αγροτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα