Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ξεκινά τη Δευτέρα η πτήση για Θεσσαλονίκη με την Olympic Air - Στα 19,30 ευρώ το εισιτήριο

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εκμετάλλευσης  τακτικών αεροπορικών γραμμών παροχής δημόσιας υπηρεσίας σε όλη τη χώρα ανακοινώσε επίσημα χθες η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με τη γραμμή Θεσσαλονίκη- Καλαμάτα- Θεσσαλονίκη να κατακυρώνεται στην Olympic Air και, μάλιστα, το πρώτο δρομολόγιο θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου.
Όπως μας ενημέρωσε ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δημήτρης Μανδηλάρης, το αεροσκάφος που θα πραγματοποιεί τα δρομολόγια θα είναι ένα Dash 8 Q400, 78 θέσεων, ενώ η σύμβαση με την εταιρεία είναι για 4 χρόνια. Ο δε αριθμός της πτήσης, όταν φθάνει στην Καλαμάτα, είναι 084, ενώ όταν αναχωρεί 085.
Γενικότερα, θεωρεί αυτή την εξέλιξη πολύ καλή, για μια βασική γραμμή εσωτερικού, και ελπίζει ότι θα φέρει άνοδο, αν παραμείνουν οι χαμηλές τιμές.

Τα δρομολόγια και οι τιμές τουςΔρομολόγια μέχρι την αλλαγή της ώρας θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη το πρωί, με το αεροσκάφος να φτάνει από τη Θεσσαλονίκη στις 11.00 και στις 11.30 να αναχωρεί από την Καλαμάτα.
Όταν αλλάξει η ώρα, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται στο σταθερό τους χειμερινό πρόγραμμα: Δευτέρα και Σάββατο με άφιξη στην Καλαμάτα στις 18.30 και αναχώρηση στις 19.00. Επίσης, θα υπάρχει πτήση την Πέμπτη, με το αεροπλάνο να φτάνει στις 10.30 το πρωί και να αναχωρεί στις 11.00.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι τιμές των εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα οικονομικές, προφανώς λόγω προσφοράς για την αρχή. Έτσι, επιχειρώντας χθες κράτηση για την εν λόγω πτήση, η τιμή που βρήκαμε ήταν 19,30 ευρώ η κάθε διαδρομή.
Σχολιάζοντας την τιμή, ο αερολιμενάρχης είπε ότι είναι πάρα πολύ καλή, ενώ η πρώτη εικόνα στις κρατήσεις άκρως ικανοποιητική.



Οι πτήσεις εξωτερικού και μια γρήγορη ανασκόπηση
Μιλώντας για τις εναπομείνασες πτήσεις εξωτερικού, ο κ. Μανδηλάρης δήλωσε ότι σταδιακά λήγει η σεζόν, αλλά δε θα υπάρξει μείωση τον Οκτώβριο, αφού υπάρχουν αρκετά συνέδρια στην περιοχή.
Ωστόσο, κάποιες αγορές, όπως οι πτήσεις charter της Αγγλίας, σταματούν, με την τακτική γραμμή να συνεχίζεται, ενώ σταδιακά σταματούν κι άλλες πτήσεις, με τελευταία ημερομηνία στις 20 Νοεμβρίου.
Επισήμανε δε, ότι μετά τις 20 Οκτωβρίου θα συνεχίσουν οι πτήσεις για τη Βιέννη, τη Στοκχόλμη, το Μόναχο και το Ντίσελφορντ.
Τέλος, σχετικά με τη φετινή κίνηση, δήλωσε ότι η σεζόν πήγε καλά, με την αύξηση αυτή τη στιγμή να κινείται γύρω στο 27%. Αν, μάλιστα, παραμείνει για 1-2 χρονιές, θα υπάρξει θετική εξέλιξη για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα