Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Γιορτή με μήνυμα ελπίδας, αλλά και προβλήματα στο ΚΑΠΗ Φιλιατρών … (φωτογραφίες)

Γιορτή για την «Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας» πραγματοποίησε ο Δήμος Τριφυλίας χθες το πρωί στο ΚΑΠΗ Φιλιατρών, με τα μέλη του ΚΑΠΗ, υπαλλήλους και εθελοντές. Η γιορτή ήταν όμορφη και τα μέλη του ΚΑΠΗ έδειξαν τη φρεσκάδα και ζωηράδα τους, ενώ εμφανής ήταν η δύναμη της ψυχής τους για ζωή, διασκέδαση, ψυχαγωγία.
Ωστόσο, πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους εξαιτίας των αλλεπάλληλων φοροεισπρακτικών μέτρων και περικοπών σε συντάξεις και επιδόματα. Η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική και χαρούμενη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το ΚΑΠΗ Φιλιατρών δεν έχει τα δικά του προβλήματα από τις ελλείψεις προσωπικού. Εξαιτίας, δε, αυτών δεν μπορεί να επιτελέσει το σπουδαίο ρόλο και σκοπό της λειτουργίας του, ιδίως σε μια εποχή που οι ανάγκες για κοινωνική μέριμνα και φροντίδα αυξάνουν και που συνάνθρωποί μας χρειάζονται βοήθεια.Σημειώνεται πως στο ΚΑΠΗ, που ιδρύθηκε το 1987, υπηρετεί μόνον μία μόνιμη υπάλληλος, η κοινωνική λειτουργός Δήμητρα Τέλιου, και ανά διαστήματα – αραιά και πού – οι ανάγκες του για προσωπικό καλύπτονται από διάφορα προγράμματα για συγκεκριμένο διάστημα.
Στη χθεσινή γιορτή συμμετείχαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Φιλιατρών Χαράλαμπος Καναλουπίτης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χριστιανούπολης Μπάμπης Αλεξόπουλος και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Φιλιατρών, Γιώργος Κωτσάκης.
Οι τοπικοί άρχοντες αντάλλαξαν ευχές με την προϊσταμένη του ΚΑΠΗ, Δήμητρα Τέλιου, προσωπικό, εθελοντές και τα μέλη του ΚΑΠΗ. Βεβαίως, εκτός από τις ευχές είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν για ακόμα μία φορά την έλλειψη προσωπικού ειδικοτήτων. Πλέον, όμως, δεν πρέπει να μένουν μόνο στις διαπιστώσεις προβλημάτων και ελλείψεων, αλλά Δημοτική Αρχή και Φορέας Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού να πάρουν συγκεκριμένες αποφάσεις για πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα