Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Οι Γαργαλιάνοι τιμούν τον Πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη!

Τον πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη τιμούν με ευλάβεια και λαμπρότητα σήμερα και αύριο οι Γαργαλιάνοι! Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, σήμερα, παραμονή της εορτής, στις 6:30 το απόγευμα, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Αύριο το πρωί, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του Ιερού Κλήρου της πόλης και της περιφερείας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα γίνει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, συνοδεία της Φιλαρμονικής και μαθητών, στους κεντρικούς δρόμους.
Μετά το πέρας της λιτανείας θα προσφερθούν από το δήμο Τριφυλίας, γλυκά και αναψυκτικά στη Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων.
Παράλληλα με τις θρησκευτικές τελετές, τη Δευτέρα ξεκινά και το πανηγύρι των Γαργαλιάνων που θα διαρκέσει και τις επόμενες μέρες της ερχόμενης εβδομάδας.
Στο πανηγύρι θα υπάρχει ποικιλία εμπορευμάτων καθώς και γλυκά και παγωτά, αλλά και σουβλάκια και γουρουνοπούλα με κρύα μπύρα και αναψυκτικά!
Πλήθος κόσμους αναμένεται να λάβει μέρος στις θρησκευτικές τελετές, αλλά και να επισκεφθεί το πανηγύρι, όπως βεβαίως αναμένονται και πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα